Antena 3 CNN Actualitate Generalul Dan Voinea, despre urmărirea penală a lui Ion Iliescu, Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu: „Procedural e corectă cererea”

Generalul Dan Voinea, despre urmărirea penală a lui Ion Iliescu, Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu: „Procedural e corectă cererea”

Generalul Dan Voinea, despre urmărirea penală a lui Ion Iliescu, Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu: „Procedural e corectă cererea”
02 Apr 2018   •   14:29

Fostul procuror militar, Dan Voinea, a făcut o serie de afirmații la Antena 3 pe tema cererii formulate de procurorii de la Parchetul General de începere a urmăririi penale pe numele lui Ion Iliescu, Petre Roman și pentru Gelu Voican Voiculescu, acesta fiind numit săptămâna trecută director al Institutului Revoluției. 

„Faptul că se cere o aprobare pentru urmărire penală nu înseamnă neapărat că sunt și vinovați. Procedural e corectă cererea. Dar până nu există o hotărâre definitivă nu putem să afirmăm care din acest grup e vinovat sau mai puțin vinovat”, a spus Voinea. 

Îtrebat care au fost elementele care au condus spre Ion Iliescu și Petre Roman, Dan Voinea a spus că „Conexiunile grupului de putere cu armata și dispozitivele militare.. asta se cercetează. Să vedem cine a coordonat toate acele operațiuni militare. Ele porneau de la generalul Stănculescu, care era ministru al Apărării, și pentru că cei care fceau pate din grupul de putere erau cu toții în biroul lui Stănculescu și acolo se luau deciziile, normal că trebuie cercetate și aceste aspecte”, a mai adăugat Dan Voinea. 

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu Petre Roman
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close