Antena 3 CNN Actualitate Generalul Dumitru Iliescu, dezvăluiri despre cum se făceau dosarele penale

Generalul Dumitru Iliescu, dezvăluiri despre cum se făceau dosarele penale

Generalul Dumitru Iliescu, dezvăluiri despre cum se făceau dosarele penale
Sursa foto: Foto: Facebook/Dumitru Iliescu
23 Oct 2017   •   21:41

Generalul Dumitru Iliescu, fostul șef al Serviciului de Pază și Protecție, face dezvăluiri incendiare privind activitatea SRI și implicarea serviciului în justiție.

După ce spunea într-o postare pe Facebook că SRI fabrica dosare penale pentru cei pe care voia să îi elimine, iar apoi aceste dosare erau ”servite” procurorilor, generalul Iliescu vine cu noi precizări în acest sens.

”Aceste dosare erau întocmite la dispoziția domnului Coldea, cu aprobarea domnului Maior. Eu vorbesc despre acele dosare care nu aveau probe în ele, erau construite acele probe. Domnul Băsescu nu îl simpatiza pe fondatorul postului dumneavoastră de televiziune și ar fi vrut să vadă trustul Intact destructurat, dar nu el s-a ocupat de această chestiune, ci domnul Coldea” a spus Dumitru Iliescu la ”Sinteza Zilei”.

Generalul spune că, deși dovezile privind întâlnirile clandestine din sediile SRI au dispărut, există oameni care pot confirma aceste lucruri.

”Bineînțeles că există dovezi. Întâlnirile aveau periodic în afara orelor de program, dar au fost monitorizate de direcția de protecție internă a SRI. Nu aveau cum transmite aceste informații, pentru că ar fi trebuit să se ducă la domnii Coldea și Maior. Au distrus documentele, dar nu au distrus oamenii. Oamenii există” a continuat Dumitru Iliescu.

Traseul dosarelor era unul simplu, fiind făcut de ofițerii SRI, iar apoi pur și simplu livrat procurorului.

”După ce pregăteau materialul, ofițerii SRI pregăteau și rechizitoriul și îl dădeau procurorului de caz. Tot ei se ocupau și de instanța care judeca dosarul respectiv. Și la domnul Voiculescu același lucru s-a întrebat. Au adus alt judecător, după ce l-au arestat pe cel care trebuia să judece. Rechizitoriul a fost făcut de cei de la SRI și l-au livrat lui Eva (procurorul Emilian Eva – n.r.)” a mai spus Dumitru Iliescu.

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close