Antena 3 CNN Actualitate Geoană: În loc să reducă CAS, Guvernul Ponta putea să reducă TVA cu 2,5%

Geoană: În loc să reducă CAS, Guvernul Ponta putea să reducă TVA cu 2,5%

Geoană: În loc să reducă CAS, Guvernul Ponta putea să reducă TVA cu 2,5%
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Dec 2014   •   23:29

Senatorul Mircea Geoană a declarat, miercuri, că în loc să reducă CAS, Guvernul Ponta ar fi putut reduce TVA cu 2,5%, cu acelaşi efort bugetar, informează Agerpres.

În context, Geoană a afirmat că prin această măsură, PSD la guvernare a arătat că este un partid "mai liberal decât liberalii".

"Vă dau exemplul reducerii CAS. Domnul Ponta se laudă că e o măsură liberală. Eu vă spun că de aceiași bani, de aceleaşi resurse de la buget puteam să reducem TVA cu 2,5%, să ajungă la 21,5% în loc de 24%. Ar fi avut un efect transversal pe tot ce înseamnă cetăţeni din România. Este o măsură social-democrată versus una liberală. Eu aș fi preferat o reducere de TVA pe care și oamenii de afaceri ar fi salutat-o pentru că ar fi crescut consumul şi s-ar fi înviorat economia. Degeaba ai culoarea roşe dacă tu faci culoare galbenă atunci când eşti la guvernare", a spus Geoană.

Mircea Geoană a participat, miercuri, la a IV-a ediţie a Galei Aspen pentru Leadership, eveniment organizat de Institutul Aspen România.

 

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană guvernul ponta
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close