Antena 3 CNN Actualitate Geoană: România este astăzi la apogeul relevanței sale geopolitice pentru Occident

Geoană: România este astăzi la apogeul relevanței sale geopolitice pentru Occident

Geoană: România este astăzi la apogeul relevanței sale geopolitice pentru Occident
Sursa foto: foto: captura Antena 3
17 Iul 2018   •   19:44

Mircea Geoană a afirmat, marți, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", că în contextul în care Turcia a pierdut rolul de element de neocolit al securității internaționale pentur zona Orientului Mijlociu, România este următoarea pe lista Occidentului din punct de vedere al importanței strategice.

"Dintr-un anumit punct de vedere, România este chiar mai relevantă decât Polonia, nu ca dimensiune de țară, nu ca potențial economic, dar din punct de vedere al relevanței multi-regionale, România este astăzi la apogeul relevanței sale geopolitice pentru Occident și pentru lume", a spus Mircea Geoană.

Geoană este de părere că România ar putea să fructifice și economic poziția dobândită.

"Această realitate trebuie ușor-ușor să fie înțeleasă de către decidentul român și de către publicul românesc. Suntem importanți - dacă ne-am face mai bine lecțiile acasă am putea să fructificăm inclusiv economic această relevanță strategică colosală, inclusiv din ceea ce încearcă să facă ministrul apărării acum - tot dăm 2% din PIB pentru apărare - să încercăm să recreăm o industrie națională de apărare", a spus Mircea Geoană.

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close