Antena 3 CNN Actualitate Geoană vrea un PDL mai transparent: ce mare mister e că pleacă cineva la Washington sau vine o delegaţie la Bucureşti?

Geoană vrea un PDL mai transparent: ce mare mister e că pleacă cineva la Washington sau vine o delegaţie la Bucureşti?

Geoană vrea un PDL mai transparent: ce mare mister e că pleacă cineva la Washington sau vine o delegaţie la Bucureşti?
Sursa foto: mircea geoana
11 Mar 2009   •   05:40

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi seară, că regretă faptul că începutul discuţiilor cu FMI privind un eventual împrumut a fost "oarecum în ceaţă şi mister", menţionând că îi va solicita premierului Emil Boc convocarea unei şedinţe a liderilor coaliţiei pentru cel mai târziu joi. De asemenea, el a făcut apel către PDL pentru mai multă transparenţă.

"Regret că acest început de discuţie rămâne oarecum într-o ceaţă şi un mister nejustificate. Nu cred că este ceva nefiresc să existe o discuţie preliminară la Bucureşti, dar cred că este foarte rău pentru România să intrăm în negocieri fără să avem un mandat clar de negociere, un proiect clar de evitare a recesiunii economice şi o imagine clară cu privire la consecinţele unui asemenea acord", a declarat liderul social-democrat, după o întâlnire a PSD în care s-a discutat despre un posibil împrumut la FMI.

Deşi a spus că nu intenţionează să identifice vinovaţi, Geoană le-a cerut celor de la PDL să discute subiectul acordului cu Fondul mai transparent. "Eu fac un apel extrem de serios şi de colegial partenerilor de guvernare pentru a ne apleca neîntârziat şi cu mai multă transparenţă pe acest subiect. Pentru numele lui Dumnezeu, ce mare mister e că pleacă cineva la Washington sau vine o delegaţie la Bucureşti? Este clipa unui moment de bărbăţie politică şi a găsirii unui răspuns la problema economică a României pentru a intra într-un mandat clar în care să spunem care sunt liniile pe care nu avem voie să le depăşim într-un eventual acord cu CE şi FMI", a adăugat el.


"Unii se pare că încearcă să rezolve situaţia economică dificilă a României printr-un acord cu FMI. Greşit. Un acord cu FMI poate să fie eventual o ultimă concluzie într-un pachet de măsuri, iniţiative şi de poziţionare publică internă şi externă", a spus Geoană, arătând că e nevoie de măsuri care să menţină creşterea economică, să evite recesiunea, să creeze noi locuri de muncă, să ducă la reluarea creditării şi să rezolve problema finanţării deficitului.

Geoană a mai declarat că miercuri va cere primului-ministru şi partenerilor de coaliţie o întâlnire a coaliţiei dedicată acestui subiect. Întrebat dacă PDL s-a purtat incorect faţă de PSD, preşedintele social-democrat a spus: "Este mai degrabă un mod de funcţionare netransparentă a instituţiilor. Nu vreau să fac o culpă. Dar, recunosc, este o notă proastă pentru cei care intenţionează să împingă Romania într-un acord cu FMI ca aceasta dezbatere să nu fi avut loc mai din timp, cu cifre pe masă, cu concluzii pe masă, cu o dezbatere publică sănătoasă", a spus preşedintele Senatului.

Preşedintele PSD a mai spus că a vorbit cu premierul Boc, dar a refuzat să spună ce explicaţii i s-au dat.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană acord cu FMI imprumut FMI
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close