Antena 3 CNN Actualitate Geoingineria propune combaterea încălzirii globale prin fertilizarea oceanelor cu prafuri

Geoingineria propune combaterea încălzirii globale prin fertilizarea oceanelor cu prafuri

Geoingineria propune combaterea încălzirii globale prin fertilizarea oceanelor cu prafuri
28 Oct 2008   •   17:54

Fertilizarea oceanelor cu praf de fier, ?afumarea? deliberată a atmosferei şi umbrirea Pământului prin plasarea de ecrane pe orbită. Aceastea sunt numai câteva dintre soluţiile propuse de geoingineri pentru combaterea încălzirii globale . Geoingineria vine cu soluţii interesante pentru încetinirea încălzirii globale, soluţii ieftine şi uşor de implementat.
Potrivit Reuters, aceste metode de combatere a încălzirii globale sunt considerate de majoritatea oamenilor de ştiinţă mult prea "exotice" şi cu efecte secundare semnificative. Convenţia de la Londra , o organizaţie internaţională care reglementează deversările marine, va dezbate săptămâna aceasta "fertilizarea oceanică" şi testele pe care câteva firme vor să le facă.
Climos este una dintre aceste firme. Reprezentanţii acesteia vor ca prin fertilizarea apelor oceanice cu pulbere de fier să stimuleze înmulţirea algelor care ar absorbi dioxidul de carbon din atmosferă. Paul Crutzen, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie, a propus o altă soluţie pentru problema încălzirii globale şi anume pulverizarea în atmosfera superioară a unor microparticule de sulf.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: incalzire globala
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close