Antena 3 CNN Actualitate George Copos respinge acuzaţiile de plagiat

George Copos respinge acuzaţiile de plagiat

George Copos respinge acuzaţiile de plagiat
de S.T.    |    10 Apr 2015   •   18:33

La câteva zile după eliberare, George Copos se plânge că este victima unei calomnii şi a angajat o firmă de specialitate care să demonteze acuzaţiile de plagiat care i se aduc. Copos a fost acuzat de un jurnalist că una din cele 5 cărţi pe care le-a scris în penitenciar ar fi similară cu tema lucrării sale de masterat. E vorba de volumul "Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele 14-16".

George Copos susţine că nu a plagiat lucrarea şi că îşi asumă întreaga responsabilitate pentru toate cărţile scrise în cele 400 de zile de arest.

Mai mult decât atât, omul de afaceri a angajat special o firmă care să expertizeze lucrarea şi este hotărât să meargă în instanţă dacă va fi nevoie.

Regulamentul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor nu prevede de altfel o verificare amănunţită cu privire la caracterul sau conţinutul ştiinţific al lucrărilor elaborate şi publicate de către deţinuţi şi nici nu ţine o evidenţă a lor. Orice deţinut poate elabora o astfel de lucrare ştiinţifică după ce completează o cerere către conducerea unităţii pentru stabilirea programului de lucru. Iar în această cerere trebuie specificată o temă recomandată de un profesor universitar din specialitatea în care urmează să fie elaborată lucrarea.

Potrivit regulamentului, în categoria lucrărilor ştiinţifice sunt incluse:
a) lucrările publicate în reviste ştiinţifice recunoscute la data publicării de Colegiul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior;
b) lucrările publicate la edituri recunoscute, la data publicării, de către Colegiul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior;
c) comunicările ştiinţifice susţinute la o conferinţă naţională sau internaţională şi publicate în analele manifestării ştiinţifice.

SURSA: Administraţia Naţională a Penitenciarelor

Citeşte şi
:

George Copos a fost ELIBERAT. "Mă simt ruşinat"


×
Subiecte în articol: George Copos plagiat
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close