Antena 3 CNN Actualitate George Maior: Documente secrete, inclusiv de la Interpol au ajuns pe bloguri

George Maior: Documente secrete, inclusiv de la Interpol au ajuns pe bloguri

George Maior: Documente secrete, inclusiv de la Interpol au ajuns pe bloguri
Sursa foto: george maior
09 Noi 2009   •   03:42

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a confirmat că Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului de Interne nu îşi protjează foarte bine secretele şi au avut loc scurgeri de informaţii. Mai mult a subliniat că documente ale acestui serviciu au "ajuns pe bloguri".
"Au existat cel puţin două sau trei documente care care provin dintr-un serviciu de informaţii care sunt pe bloguri. Este vorba despre un document secret al Interpolului, care e pe blog şi se ştie de unde este. Şi mă refer şi la acele scrisori de la Hayssam, care de asemenea sunt pe bloguri, cu ştampila de provenienţă dintr-un alt serviciu departamental?, a declarat Maior în cadrul unei emisiuni tv.
Întrebat dacă este vorba de ?doi şi-un sfert?, acesta a confirmat: ?este vorba despre serviciul Ministerului de Interne, DGIPI. De acolo sunt aceste documente".
El a cerut demararea unei anchete, pentru ?a se ajungă la o concluzie în legătură cu provenienţa lor şi de unde au apărut aceste scurgeri în acest moment".
Anterior şi ministrul de Interne Vasile Blaga acuza scurgeri de informaţii şi a chemat Parchetul să ancheteze acest aspect, lucru care ar fi fost cerut şi de predecesorul său, Dan Nica, care ar fi avut cunoştinţă de aceste probleme încă din lunile aprilie-mai.

Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close