Antena 3 CNN Actualitate Fostul primar PNL al Brașovului, George Scripcaru, trimis în judecată pentru șantaj

Fostul primar PNL al Brașovului, George Scripcaru, trimis în judecată pentru șantaj

Fostul primar al Brașovului, George Scripcaru, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru șantaj. El este însoţit în acelaşi dosar și de directorul Regiei Autonome de Transporturi Brașov, Gerge Cornea, acuzat de complicitate la șantaj.

Fostul primar PNL al Brașovului, George Scripcaru, trimis în judecată pentru șantaj
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    10 Dec 2020   •   16:00

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din Brașov au dispus „trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaților: Scripcaru Geroge, la data faptei primar în exercițiu al municipiului Brașov, cu privire la săvârșirea infracțiunii de șantaj în formă continuată, și Cornea George Mihai,, director general al Regiei Autonome de Transporturi Brașov (RATBV) S.A., cu privire la săvârșirea infracțiunii de șantaj în forma complicității, comisă în formă continuată”.

În calitate de primar al Brașovului înscris în cursa electorală pentru obținerea unui nou mandat, George Scripcaru l-ar fi amenințat, în 12 august 2020, pe unul din angajații firmei care difuza spoturi electorale în interiorul autobuzelor aparținând RATBV că firma va avea de suferit dacă nu oprea imediat difuzarea acelor reclame.

„Firma respectivă semnase un contract de locațiune cu RATBV S.A. pentru spațiul din interiorul autobuzelor și, în perioada respectivă, începuse să difuzeze spoturi de promovare electorală a candidaților la Primăria Brașovului din partea partidelor cu care societatea încheiase anterior contracte de promovare”, se arată în comunicatul citat de Mediafax.

Procurorii susțin că în perioada 6-12 august 2020, fostul primar, prin intermediul directorului general al RATBV, ar fi făcut presiuni asupra unei persoane din firma respectivă pentru a o constrânge să oprească difuzarea spoturilor electorale care priveau doar un anumit partid și „să promoveze gratuit primarului din cursul actualului mandat, mascate sub forma unor știri pozitive”.ările>

În baza prevederilor legale şi a dispoziţiei din încheierea Curţii de Apel Braşov, dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Covasna, cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză.

Cei doi au fost puşi sub control judicar pe cauţiune pe o durată de 60 de zile, începând din 22 octombrie.

×
Subiecte în articol: Brașov George Scripcaru
Parteneri
Ultimele imagini cu Stephan Pelger în viață: A băut 12 pahare de vin la o terasă
x close