Antena 3 CNN Actualitate AUR a văzut viitorul după consultările de la Cotroceni: "Nu credem că Iohannis şi guvernul Cîţu vor prinde anul 2024"

AUR a văzut viitorul după consultările de la Cotroceni: "Nu credem că Iohannis şi guvernul Cîţu vor prinde anul 2024"

Parlamentarii AUR nu vor vota guvernul premierului propus de coaliţie iar PSD "s-a predat" lui Klaus Iohannis, a acuzat copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, după ce delegaţia AUR a avut consultări la Palatul Cotroceni cu preşedintele României.

AUR a văzut viitorul după consultările de la Cotroceni: "Nu credem că Iohannis şi guvernul Cîţu vor prinde anul 2024"
de Adrian Iclozan    |    22 Dec 2020   •   16:50

"A fost o înâlnire protocolară... Nu credem că preşedintele Iohannis şi acest viitor guvern pe care îl va propune diseară preşedintele vor prinde anul 2024. PSD ni se pare că s-a predat Palatului Cotroceni. Nu face deloc opoziţie şi asta s-a văzut noaptea trecută, când parlamentarii PSD au stat până dimineaţa să îl pună pe Ludovic Orban preşedinte la Camera Deputaţilor. Înţelegerea între partidele sistemului este evidentă, ne scârbeşte, după cum credem că îi scârbeşte şi pe majoritatea românilor care nu merg la vot. Cei care au pus ştampila pe PSD probabil că se simt trădaţi", a spus copreşedintele AUR după încheierea consultărilor.

Înainte de a intra la discuţii, Simion a precizat că formaţiunea sa nu votează echipa lui Florin Cîţu şi că AUR insită pentru redeschiderea, de urgenţă, a şcolilor.

"Susţinem categoric redeschiderea şcolilor în sistem faţă. Trebuie să ascultăm profesorii, părinţii, trebuie să ne gândim la viitorul copiilor. Vrem redeschiderea şcolilor pentru că de bâlci politic românii sunt sătui. Klaus Iohnannis şi eventualul nou guvern şi să redeschidă şcolile în sistem faţă în faţă (...) Am constatat o uriaşă risipă a banului public în Parlament, o bătaie de joc din partea coaliţiei de guvernare în concubinaj cu PSD.

George Simion: Coaliţia şi PSD au înfiinţat comisii inutile, pentru funcţii, secretare şi maşini

Au înfiinţat, pentru secretare, birouri, funcţii şi maşini, trei noi comisii. Dacă vor continua bătaia de joc în Parlament, vom refuza toate aşa-zisele comisii pe care le-au înfiinţat. Acelea nu sunt comisii lucrative, e doar o formă de a consuma inutil banul public", a spus copreşdintele Alianţei pentru Unirea Românilor înainte de a intra la consultări.

El a reconfirmat că parlamentarii AUR nu vor vota noul guvern pentru care coaliţia de guvernare în propune premier pe Florin Cîţu.

"Poziția noastră este aceeași ca și data trecută - categoric nu vom vota Cabinetul Cîțu. Avem propunerea noastră de prim-ministru - Călin Georgescu, avem propunerea noastră de ministru al Educației într-un guvern de eventuală uniune națională și solicitarea pe care o avem este redeschiderea urgentă a școlilor", a precizat George Simion.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close