Antena 3 CNN Actualitate George Simion, despre banii pentru refugiaţii din Ucraina: "Românii trăiesc sub limita sărăciei. Guvernanţii au uitat de ei? Nu se poate aşa!"

George Simion, despre banii pentru refugiaţii din Ucraina: "Românii trăiesc sub limita sărăciei. Guvernanţii au uitat de ei? Nu se poate aşa!"

Potrivit datelor oficiale, până în acest moment România a oferit 75 de milioane de euro pentru ucrainenii care au fugit de război. "Trebuie să ne concentrăm și pe cetățenii români, care sunt mai mult decât refugiați, sunt sinistrați, sunt sub limita sărăciei", spune George Simion care face apel la guvernanţi să ia măsuri urgente.

George Simion, despre banii pentru refugiaţii din Ucraina: "Românii trăiesc sub limita sărăciei. Guvernanţii au uitat de ei? Nu se poate aşa!"
Sursa foto: Pexels
de Claudia Popovici    |    03 Dec 2022   •   22:26

Liderul AUR, George Simion, a opinat că România a dat prea mulți bani pentru refugiații ucraineni.

Mai exact, ţara noastră a oferit 75 de milioane de euro pentru ucrainenii care au fugit de război.

În acest context, George Simion cere urgent măsuri coaliţiei de guvernare pentru a susţine la fel şi românii, care în aceste momente trăiesc sub limita sărăciei ca niște sinistrați. 

"O familie cu un copil de cetățeni ucrainieni plecați în fața războiului, pentru care avem toată empatia și credem că trebuie ajutați, primește din partea statului român 1.500 de euro.

Credem că este prea mult să primească 1.500 de euro. Totodată, din 500 de euro pe persoană pe lună, la 86.000 de cetățeni ucrainieni care au fugit din fața războiului nouă ne dă o sumă de 43 de milioane pe lună. Statul bulgar, de exemplu, a redus acest ajutor.

 

Eu cred că trebuie să ne concentrăm un pic și pe cetățenii români, care sunt mai mult decât refugiați, sunt sinistrați, sunt sub limita sărăciei.

Eu cred că guvernanții noștri au uitat de cetățenii români și vedem numai mărirea pensiilor cu 12 la sută, nici cât rata inflației ce înseamnă.

De exemplu, o familie cu 5 copii de români primește cam 1.200 de lei din partea statului român.

Acum nu ar trebui să se facă diferența. Am văzut că s-au făcut clase speciale și noi am sprijinit cetățenii din Ucraina și suntem alături de drama prin care trec ei.

Dar se nasc frustrări justificate. Nu pot unii să primească 1.500 de euro și alții 1000-1.500 de lei.

Ajutorul pentru persoane cu handicap cu grad întâi pe lună este de 500 de lei. Cum pot trăi aceste persoane cu 500 de lei", a spus liderul AUR, George Simion într-o ediție specială de la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close