George Simion, prima reacție după ce a dat-o afară din AUR pe Diana Șoșoacă

de Gabriel Dano    |    10 Feb 2021   •   21:00
George Simion, prima reacție după ce a dat-o afară din AUR pe Diana Șoșoacă Agerpres

Conducerea AUR a anunțat oficial, miercuri seară, excluderea din partid a deputatului Mihai Lasca și retragerea sprijinului politic acordat senatoarei Diana Șoșoacă.

În cadrul ședinței Biroului Național de Conducere al Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, a fost inclusă și analizarea cazurilor mai multor parlamentari aleși pe lista AUR, al căror comportament a adus atingere intereselor și imaginii partidului.

Astfel, liderii AUR au decis excluderea deputatului Mihai Lasca din partid.

"La momentul includerii sale pe listele de candidați AUR, Mihai Lasca a omis să prezinte conducerii partidului faptul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracțional și este condamnat penal pentru vătămare corporală. Trecut său de natură infracțională și comportamentul nesincer în raport cu colegii de partid îl fac pe domnul Lasca să fie incompatibil cu principiile și valorile AUR. Începând cu data prezentei decizii, domnia sa își va exercita mandatul de deputat în afara grupului AUR", a transmis AUR prin intermediul unui comunicat.

De asemenea, tot în ședința BNC de conducere a AUR, s-a luat decizia retragerii sprijinului politic acordat senatoarei Diana Șoșoacă.

"Domnia sa a refuzat sistematic să acționeze, atât în parlament, cât și în spațiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum și cu deciziile conducerii partidului. De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Șoșoacă Ivanovici își exercita mandatul în afara grupului senatorial al AUR", se precizează în același comunicat.

În plus, liderii AUR anunță continuarea demersurilor pentru invalidarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă și promit că vor face o verificare mai riguroasă a viitorilor candidați pentru funcții publice din partea partidului.

"Pentru viitoarele scrutine electorale, AUR va institui un sistem mult mai riguros de verificare și selecție a candidaților, prin care să nu mai fie posibilă alegerea în funcții publice a unor persoane incompatibile cu legea sau cu valorile AUR și care nu acționează în conformitate cu deciziile forurilor de conducere ale partidului".

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close