Antena 3 Actualitate George Simion: Spunem „nu” acestui plan, în numele românilor

George Simion: Spunem „nu” acestui plan, în numele românilor

de Gabriel Dano    |    26 Mai 2021   •   16:23
George Simion: Spunem „nu” acestui plan, în numele românilor

Deputatul AUR George Simion a anunţat că parlamentarii AUR vor vota împotriva Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Acesta a motivat decizia AUR prin faptul că românii „simpli” nu vor beneficia de pe urma acestui program.

„Noi, astăzi, o să spunem nu acestui plan care nu ni s-a prezentat şi o să spunem nu în numele românilor. Eu eram mic, în anii '90, când FMI-ul venea şi discuta închiderea industriei româneşti. Atunci nu am avut cum să spun nu pierderii suveranităţii naţionale şi distrugerii economiei româneşti”, a afirmat George Simion.

Potrivit liderului AUR, 15 miliarde de euro este împrumutul pe care „acest guvern provizoriu” şi-l asumă „în numele românilor”.

„În 2021 plătim 3,5 miliarde numai comisioane şi dobânzi la împrumuturile pe care le avem deja. În 2020 datoria publică a crescut cu 21 de miliarde de euro. (...) De ce trebuie să luăm nişte bani condiţionat şi să fim verificaţi la vârsta de pensionare, la nivelul de impozitare, la nivelul de deficit?

Noi astăzi o să spunem nu, o să spunem că România nu trebuie să renunţe iarăşi, prin acest vot al Parlament, la o parte din suveranitatea naţională. (..) Noi astăzi o să spunem nu unei politici păguboase care nu ne va duce decât în hău, vă rog pe fiecare dintre voi, dacă există parlamentari din opoziţie şi de la putere care vor să nu mai trăim iarăşi vizitele FMI, să nu votaţi acest program în numele românilor simpli care nu vor avea de beneficiat de pe programe pompoase numite digitalizare sau tranziţie justă”, a transmis George Simion, la prezentarea PNRR în Parlament.

PNRR, prezentat pe scurt de premierul Florin Cîţu

Guvernul României a prezentat miercuri în Parlament situația la zi a negocierilor pentru Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar Antena 3 publică documentul pe scurt.

Bugetul pe componente și reformele asumate reflectă situația de miercuri, 26 mai. Dialogul politic cu reprezentanții opoziției parlamentare a inclus prezentarea acestor detalii și clarificarea unor aspecte ridicate de opoziție.

DOCUMENT

"În urma acestui dialog, vom face mai clar în PNRR principiul distribuirii echitabile geografic a fondurilor, principiul descentralizării și rolul autorităților locale, acolo unde este cazul. 

De asemenea, vor fi clarificate rolul mecanismului de coordonare interministerială precum și instituirea unui comitet public de monitorizare a PNRR unde vom invita partenerii sociali și societatea civilă.

Prezentarea pentru prima oară a componentelor PNRR în Comisia de Afaceri Europene, în data de 9 martie, accesul opoziției la documente de lucru și prezentarea în plen a unor negocieri încă deschise reprezintă o dovadă de deschidere din partea Guvernului pentru a constitui un plan național cu baze consensuale.

Florin Cîţu, despre PNRR: "Veniturile nu se reduc, pensiile nu se vor tăia. În 4 ani, vom face tot ce nu s-a făcut în 30 de ani"

Ne aflăm în ultimele zile de consultări cu Comisia Europeană înainte de depunerea oficială, diseară avem programată o videoconferință cu premierul Florin Cîțu și vicepreședintele Comisiei Europene, Margrethe Vestager, joi și vineri avem programate negocieri tehnice pe clarificarea etichetării investițiilor verzi și a celor digitale.

Bugetul prezentat public astăzi poate suferi ajustări în urma acestor negocieri pe etichetarea investițiilor", se arată în comunicatul remis presei.

Programul de definitivare și comunicare a PNRR

27-28 mai: negocieri tehnice cu Comisia 
28-30 mai: definitivarea textului, ținând cont de ultimele negocieri
31 mai: depunerea oficială a PNRR în sistemul informatic al CE. Se vor depune 30 de documente separate, câte unul pentru fiecare capitol transversal și pentru fiecare componentă. 
1 iunie: reunirea textelor într-un format pentru publicare 
2 iunie: publicarea integrală și prezentarea PNRR către publicul larg și jurnaliști.

Documentul integral, publicat pe 2 iunie

Documentul va fi publicat integral pe 2 iunie, abia după ce va fi trimis la Comisia Europeană. În plus, suntem printre puţinele state UE care vor publica integral PNRR.

"Am luat decizia de a publica întreg planul României, vom fi printre puținele state membre UE care publică întregul document", se mai arată în comunicat.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close