Antena 3 CNN Actualitate Giorgiana Hosu a demisionat de la șefia DIICOT! Decizia, luată după ce soțul ei a fost condamnat la închisoare

Giorgiana Hosu a demisionat de la șefia DIICOT! Decizia, luată după ce soțul ei a fost condamnat la închisoare

Ministerul Justiției a anunțat, joi seara, că procurorul-șef al DIICOT și-a dat demisia. Mai devreme în cursul acestei zile, fostul poliţist Dan Hosu, soţul şefei DIICOT, a fost condamnat joi la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Giorgiana Hosu a demisionat de la șefia DIICOT! Decizia, luată după ce soțul ei a fost condamnat la închisoare
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    24 Sep 2020   •   20:59

Decizia nu este definitivă.

Dan Hosu a fost găsit vinovat pentru două capete de acuzare: acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite. 

În comunicatul publicat joi seară se precizează:

"Ministrul Justiţiei a avut astăzi o întrevedere cu doamna Elena Giorgiana Hosu, Procuror Şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism și doamna Oana Daniela Pâțu, Procurorul Şef Adjunct al Direcției.

În cadrul întrevederii, Ministrul Justiției a fost informat de doamna Elena Giorgiana Hosu de decizia sa de a demisiona din funcția de Procuror Șef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, precum și despre faptul că decizia a fost deîndată înaintată de dna Procuror Șef al Direcției către CSM Secția pentru Procurori.

Demisia procurorului şef DIICOT a fost motivată de preocuparea de a proteja credibilitatea instituţiei şi a avut la bază un context cu care nu a avut vreo legătură şi din cauze care nu îi sunt imputabile."

Conform sursei citate, conducerea DIICOT va fi asigurată în continuare de către Procurorul-Şef Adjunct DIICOT, Oana Daniela Pâțu.

×
Subiecte în articol: Georiana Hossu DIICOT demisie
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close