Antena 3 CNN Actualitate Georgiana Iorgulescu (CRJ): Declaraţiile lui Augustin Lazăr sunt deplasate

Georgiana Iorgulescu (CRJ): Declaraţiile lui Augustin Lazăr sunt deplasate

Georgiana Iorgulescu (CRJ): Declaraţiile lui Augustin Lazăr sunt deplasate
27 Aug 2018   •   12:10

Procurorul general a intrat într-o sferă de speculaţii politice, declară la RFI directoarea executivă a Centrului de Resurse Juridice, Georgiana Iorgulescu. În opinia sa, afirmaţia lui Augustin Lazăr că de fapt în spatele evaluării sale s-ar putea afla o intenţie a ministrului Justiţiei de a opri dosarul privind mitingul din 10 august sau dosarul mineriadei este deplasată.

Georgiana Iorgulescu afirmă că „dacă vorbim obiectiv, orice procuror cu funcţie de conducere, mai ales procurorul general, poate fi oricând evaluat din perspectiva activităţii exclusiv manageriale. Acum, contextul în care s-a declanşat această evaluare trebuie puţin discutat. Am văzut şi un schimb de replici pe Facebook. Mi se pare nepotrivit ca un magistrat de rang înalt să aibă conversaţii de genul acesta cu un om mai mult sau mai puţin politic, cum este un membru al Guvernului, vizavi de ceea ce să spunem că i se impută. Obligaţia aceasta de reţinere ar trebui să subziste cu atât mai mult la un procuror general (...). Mi s-a părut deplasată afirmaţia domniei sale că de fapt în spatele acestei evaluări s-ar putea afla o potenţială intenţie a ministrului de a stopa nişte dosare penale, care vizează mitingul din 10 august sau mineriada. Procurorul general a intrat într-o sferă de speculaţii exclusiv politică”.

Directoarea executivă a CRJ aminteşte că „toată primăvara s-a discutat, dar nu până la capăt, cu privire la protocoalele încheiate în 2009, în 2005 şi foarte posibil să vină de după Revoluţie, probabil că dacă ne uităm la ăla din 2005, vom vedea unul din 1999 şi tot aşa. Cu alte cuvinte, este un mod de colaborare nelegal între procurori şi SRI, mod de cooperare care în opinia mea, citind protocoalele, vine de dinainte de 1989, când Securitatea lucra cot la cot cu procurorii”.

×
Subiecte în articol: Augustin Lazar
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close