Antena 3 CNN Actualitate Germania începe să se închidă în fața migranților. Nemții au consolidat controalele la granița cu Elveția

Germania începe să se închidă în fața migranților. Nemții au consolidat controalele la granița cu Elveția

Germania începe să se închidă în fața migranților. Nemții au consolidat controalele la granița cu Elveția
Sursa foto: Foto: pixabay.com
21 Aug 2016   •   17:23

Germania a întărit controalele la graniţa cu vecinul său sudic Elveţia pentru a opri un flux de migranţi ilegal, a declarat ministrul de finanţe elveţian Ueli Maurer, care a indicat ca dovadă faptul că Germania şi-a retras atitudinea de bun venit pentru migranţi, scrie Reuters.

Ministerul de Interne german a confirmat că personalul de la graniţă a fost consolidat. Peste un milion de persoane care au fugit din cauza războiului şi a sărăciei din zone de conflict din Orientul Mijlociu, Africa şi din alte regiuni au sosit în Germania anul trecut. Elveţia a adoptat de asemenea măsuri de reducerea a numărului de migranţi - mulţi dintre ei africani - care încearcă să intre din Italia după ce traversează Mediterana.

'Germania asigură în mod constant graniţa cu Elveţia', a declarat ministrul elveţian în cadrul unui congres al Partidului Poporului din Elveţia (SVP, extremă dreaptă), potrivit ziarului NZZ am Sonntag.

Principala cale de tranzit spre Germania, anul trecut, a fost ruta balcanică via Austria, dar în condiţiile în care controalele la frontieră s-au întărit, mulţi migranţi călătoresc via Mediterană şi Italia.

×
Subiecte în articol: Germania criza refugiatilor
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close