Antena 3 CNN Actualitate Germania, ultimatum pentru Marea Britanie în cazul Brexit

Germania, ultimatum pentru Marea Britanie în cazul Brexit

Germania, ultimatum pentru Marea Britanie în cazul Brexit
Sursa foto: foto: pixabay.com
12 Iul 2016   •   11:27

Cancelarul german Angela Merkel a cerut Marii Britanii să-şi clarifice 'rapid' intenţiile după votul britanicilor în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană, în timp ce actualul ministru britanic de interne Theresa May va prelua miercuri conducerea executivului de la Londra, relatează AFP, citată de Agerpres.

'Regatul Unit va trebui să clarifice rapid modul în care doreşte să-şi modeleze viitorul în relaţia cu Uniunea Europeană', a declarat şefa guvernului german luni seara. Ea a reiterat faptul că este de datoria guvernului britanic să preia iniţiativa pentru a-şi anunţa intenţia de a părăsi blocul comunitar, înainte ca procedura să poată fi lansată.

Angela Merkel a afirmat că votul în favoarea Brexitului reprezintă o 'ruptură amară'. 'Însă, a continuat ea, sunt convinsă că Uniunea Europeană este suficient de puternică pentru a suporta această ruptură', a afirmat Merkel.

Totodată, cancelarul german a afirmat că actuala dezbatere privind mai multă sau mai puţină Europă pentru revitalizarea proiectului european este insuficientă. 'Avem nevoie de o Europă care are succes', în special în domeniul cercetării şi al inovării, a adăugat ea, părând să se distanţeze din nou de marile proiectele de relansare promovate de social-democraţii de pe Bătrânul Continent.

Franţa a anunţat luni că a pregătit în ultimele săptămâni proiecte având drept scop obţinerea în septembrie a unui 'început european' după referendumul britanic din 23 iunie. Noile idei care vor fi elaborate "trebuie să fie solide şi stimulative, însă în acelaşi timp să nu prevadă noi tratate', a precizat guvernul francez

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Brexit Marea Britanie Germania UE
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close