Antena 3 CNN Actualitate Gerul a pus stăpânire pe întreaga ţară. Temperaturile au ajuns la minus 25 de grade Celsius

Gerul a pus stăpânire pe întreaga ţară. Temperaturile au ajuns la minus 25 de grade Celsius

Gerul a pus stăpânire pe întreaga ţară. Temperaturile au ajuns la minus 25 de grade Celsius
Sursa foto: Foto: Mediafax
20 Dec 2010   •   09:30

A fost ger în toată ţara azi-noapte. S-au înregistrat şi minus 23 de grade, iar veştile bune de la meteorologi vin abia pentru astăzi, când vremea începe să se mai încălzească. La Braşov au fost minus 19 grade noaptea trecută. Cea mai scăzută temperatură a sezonului de până acum s-a înregistrat luni dimineaţă, la Miercurea Ciuc, unde mercurul din termometre a coborât la valoarea de minus 25 de grade Celsius.

În Braşov, la miezul nopţii se înregistrau aproape -20 de grade celsius. Pe străzile oraşului, doar taximetriştii şi-au mai făcut apariţia. Mai frig a fost în judeţul Harghita. În Homorăd Băi se înregistrau deja -20 de grade. Turiştii nu au ţinut însă cont de vremea de afară. Până spre dimineaţă temperaturile au scăzut şi mai mult...până la -25 de grade celsius.

La Petroşani s-au înregistrat - 15 grade. Foarte puţini oameni s-au încumetat să iasă pe străzi.

La Iaşi mulţi oameni ai străzii au fost aduşi la spital cu degerături, iar la Arad gerul a făcut şi o victimă. Un om fără adăpost a fost găsit mort într-un cavou al cimitirului, acolo unde îşi improvizase un adăpost pentru iarnă.


Ger în toată ţara. La Braşov s-au înregistrat -23 de grade Celsius


Cea mai scãzutã temperaturã din acest sezon s-a înregistrat, luni dimineaţã, la Miercurea Ciuc, unde mercurul din termometre a coborât pânã la minus 25 de grade Celsius, potrivit Mediafax.

"Astãzi de dimineaţã (luni dimineaţã - n.r.), în jurul orei 8.00, la Staþia Meteo Miercurea Ciuc am consemnat minus 25 de grade Celsius. Este cea mai scãzutã temperaturã din acest sezon. Temperatura s-a menţinut timp de o orã, dupã care atmosfera a început sã se încãlzeascã", a declarat meteorologul Gyorfi Tunde.

Dimineaţa a fost geroasã şi în celelalte localitãţi din judeţul Harghita, cu temperaturi de minus 24 de grade Celsius la Joseni, minus 23 de grade Celsius la Topliţa şi minus 13 de grade Celsius la Staţia Meteo Bucin.

Pentru mai multe amănunte despre starea vremii accesaţi Meteoplus.ro.


×
Subiecte în articol: ger frig meteo
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close