Antena 3 CNN Actualitate Gerul a ucis 79 de români. Alte 102 persoane au fost găsite înghețate

Gerul a ucis 79 de români. Alte 102 persoane au fost găsite înghețate

Gerul a ucis 79 de români. Alte 102 persoane au fost găsite înghețate
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    14 Feb 2012   •   12:41

Încă cinci oameni au murit de frig în ultimele 24 de ore, astfel că bilanţul deceselor cauzate de vremea rea ajunge la 79 de persoane, informează un comunicat de presă emis, marți, de Ministerul Sănătăţii (MS).

”Au fost înregistrate 5 decese, în judeţele Constanța (2), Ialomița, Sibiu, Vrancea. De la avertizarea cod galben de ger emisă de meteorologi, și până în prezent, la nivel național s-au înregistrat 79 decese din cauza hipotermiei severe”, se arată în comunicatul emis de MS.

De asemenea, în ultima zi, 102 persoane fără adăpost şi cu hipotermie au fost transportate de serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD la unităţi medicale sau în locurile special amenajate pentru această perioadă cu temperaturi scăzute, conform Centrului Operativ de Urgenţă al MS.

Ministerul Sănătății a solicitat Direcțiilor de Sănătate Publică rapoartele de autopsie pentru fiecare deces în parte, astfel încât să poată fi stabilite cu exactitate cauzele morții.

MS reaminteşte populaţiei că, în această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume. 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close