Antena 3 CNN Actualitate Gerul a ucis 86 de români. Alte 200 de persoane au fost găsite îngheţate

Gerul a ucis 86 de români. Alte 200 de persoane au fost găsite îngheţate

Gerul a ucis 86 de români. Alte 200 de persoane au fost găsite îngheţate
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    15 Feb 2012   •   12:03

Alţi şapte oameni au murit de frig în ultimele 24 de ore, astfel că bilanţul deceselor cauzate de vremea rea ajunge la 86 de persoane, informează un comunicat de presă emis, miercuri, de Ministerul Sănătăţii (MS).

”La nivel naţional, s-au mai înregistrat 7 decese, care au avut loc în afara domiciliului, în spaţii deschise, în judeţele Suceava (2), Bacău (1), Braşov (1), Gorj (1), Mehedinţi (1) şi Mureş (1). Numărul deceselor din cauza hipotermiei severe înregistrate de la  avertizarea cod galben de ger emisă de meteorologi, şi până în prezent, se ridică la 86”, se arată în comunicatul emis de MS.

De asemenea, în ultima zi, 200 de persoane fără adăpost şi cu hipotermie au fost transportate de serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD la unităţile sanitare şi în centrele sociale.

Conform raportărilor, până la ora 11, nu exista nicio ambulanţă blocată. "Sunt, însă, 10 cazuri medicale la care nu se poate ajunge şi pentru care autorităţile fac demersurile necesare pentru rezolvarea situaţiilor, în judeţele Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Olt şi Tulcea", se mai arată în documentul MS.

Medicamentele donate, transportate de la Iaşi către direcţiile de sănătate publică din Buzău şi Vrancea, cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, au fost livrate în cursul nopţii trecute.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că, în această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume. 

 



×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close