Antena 3 CNN Actualitate Gerul ar putea lăsa oraşe întregi fără apă. Dunărea a îngheţat în proporţie de 80%

Gerul ar putea lăsa oraşe întregi fără apă. Dunărea a îngheţat în proporţie de 80%

Gerul ar putea lăsa oraşe întregi fără apă. Dunărea a îngheţat în proporţie de 80%
Sursa foto: Foto: panoramio.com
03 Feb 2012   •   07:48

Dunărea a îngheţat în proporţie de 80%. Sloiurile formate ar putea blocat alimentarea cu apa potabilă a sute de mii de oameni din Tulcea, Galati şi Brăila. Şi în judeţul Hunedoara cateva localităţi au fost în pericol să rămână fără apă după ce lacul de unde se alimentau a îngheţat complet.

În aceste zile, din Tulcea doar o singură navă din cele trei mai pleacă spre Delta Dunarii, însoţită de un spărgător de gheaţă. Celelalte două canale navigabile, Chilia si Sfântul Gheorghe, rămân închise din cauza sloiurilor formate. Sloiurile de gheaţă de pe Dunăre au blocat două convoaie de nave în apropiere de Cernavodă.

Pescarii şi marinarii îşi scot bărcile din Dunăre pentru ca acestea să nu crape sub presiunea gheţii. Cu târnăcoape şi topoare sparg sloiurile din jurul şalupelor. 

Patru spărgătoare patrulează pe canalul navigabil pentru ca acesta să nu se blocheze.

Dunarea îngheţată pune mereu sub semnul întrebării alimentarea cu apă a oraşului Galaţi. Numai că deocamdata, autorităţile nu au pus Galatiul sub stare de urgenţă.

Peste 1.500 de oameni din mai multe comune hunedorene riscă să rămână făra apă după ce lacul de unde se alimentează staţia de pompare a îngheţat complet.

Autorităţile speră ca temperaturile să revină la normal iar alimentarea cu apă a localităţilor să nu mai fie o problemă.

 


 

×
Subiecte în articol: Dunare ger frig zapada ninsoare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close