Antena 3 CNN Actualitate Gerul din ultimele zile ne va îngheţa portofelele. Facturile la întreţinere vor atinge valori URIAŞE

Gerul din ultimele zile ne va îngheţa portofelele. Facturile la întreţinere vor atinge valori URIAŞE

Gerul din ultimele zile ne va îngheţa portofelele. Facturile la întreţinere vor atinge valori URIAŞE
Sursa foto: Foto: Buna Ziua Iasi
de O.P.    |    30 Ian 2012   •   05:54

Gerul din ultimele zile se va simţi puternic în buzunarele românilor. Facturile la întreţinere vor atinge valori uriaşe pentru cei care nu primesc subvenţii.  Producătorul naţional de gaze, Romgaz, nu poate face faţă consumului şi este nevoit să importe gaze ruseşti la un preţ de trei ori mai mare.

Romgaz a început să importe gaze de la ruşi încă de sâmbătă, după ce consumul a crescut cu 10% pe fondul temperaturilor scăzute înregistrate în ultimele zile. Problema însă, este preţul uriaş al gazelor de import, de trei ori mai mare decât al celor de producţie internă.

Romgaz asigură producţia maximă de gaze naturale din câmpurile de gaze exploatate, gaze comercializate în principal către E.ON România şi Gdf Suez România, livrând clienţilor săi la nivelul contractelor încheiate cu aceştea.

Cu toate acestea, premierul Emil Boc ne asigură că situaţia este sub control, iar rezervele de gaze sunt suficiente indiferent de temperaturile de afară.

Situaţia este departe de a fi rezolvată, mai ales că Agenţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod Galben de temperaturi extrem de scăzute, valabilă până pe 3 februarie în marea majoritate a ţării. Multe companii de profil vor face cu greu faţă consumului de gaze şi vor mări importul de gaze, fapt ce se va simţi în buzunarele românilor.

 


×
Subiecte în articol: facturi intretinere gaze naturale Romgaz
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close