Antena 3 CNN Actualitate Gerul nu renunţă. După ce a fost îngropată în zăpadă, România va degera din nou la -25 de grade. Vezi prognoza meteo

Gerul nu renunţă. După ce a fost îngropată în zăpadă, România va degera din nou la -25 de grade. Vezi prognoza meteo

Gerul nu renunţă. După ce a fost îngropată în zăpadă, România va degera din nou la -25 de grade. Vezi prognoza meteo
Sursa foto: Foto: AP/ Agerpres
07 Feb 2012   •   07:39

Iarna ne ţine în continuare în şah. Azi noapte viscolul a fost la fel de sălbatic şi gerul mai pătrunzător parcă. Un om al străzii din Constanţa nu a supravieţuit temperaturilor scăzute. A fost găsit fără suflare într-un canal. Lângă el erau încă doi bărbaţi degeraţi, dar în viaţă. Amândoi au fost duşi la adăpost.

Şi pasagerii unui autobuz care a rămas înzăpezit pe DN 1D, în judeţul Prahova au tremurat azi noapte, vreme de zece ore. Cei 21 de oameni, printre care şi o gravidă au fost salvaţi în cele din urmă de drumari.

Cei care aveţi drumuri de făcut în dimineaţa asta, luaţi-vă gândul. Peste 40 de drumuri naţionale şi autostrada soarelui sunt în continuare închise.

În plus, meteorologii ne avertizează că urmează o perioadă cu temperaturi foarte mici, de sub -25 de grade Celsius.



PROGNOZA METEO PENTRU RESTUL SĂPTĂMÂNII

MARŢI (7 februarie)
Cerul va fi mai mult noros. În Oltenia şi Dobrogea, local în Banat şi Muntenia şi pe arii restrânse în Moldova va mai ninge, îndeosebi în cursul zilei. Vântul va continua sã prezinte intensificãri în sud-estul şi sudul ţãrii, precum şi la munte, cu viteze ce vor depãşi la rafalã 80 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada. În restul teritoriului doar izolat va mai fulgui. Temperaturile maxime se vor încadra între -15 grade în nordul Moldovei şi în depresiuni şi 2 grade pe litoral şi în nord-vest, iar cele minime se vor încadra între -22 şi -12 grade, uşor mai ridicate pe litoral şi în regiunile vestice, dar şi mai coborâte în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei, spre -25...-27 de grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã.

MIERCURI (8 februarie)
Vremea va fi rece, geroasã mai ales noaptea în toate regiunile. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a zilei în sud şi sud-vest, unde izolat va mai fulgui. Vântul va mai avea unele intensificãri în Dobrogea şi Bãragan. Temperaturile maxime vor fi de la -18 grade în nordul Moldovei, pânã la -6 grade în vest şi pe litoral, iar cele minime se vor încadra, în general, între -24 şi -14 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã.



JOI (9 februarie)
Vremea va fi geroasã, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi temporar noros, favorabil fulguielii în nord-vestul ţãrii, iar vântul va sufla moderat în Dobrogea şi în general slab în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -18 grade în Oltenia şi -7...-6 grade pe litoral, iar cele minime se vor încadra, în general, între -23 şi -13 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã.

VINERI (10 februarie)
Vremea va fi geroasã mai ales dimineaţa şi noaptea, cu precãdere în estul, sudul şi centrul ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în regiunile sud-vestice unde izolat va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -17 grade în nordul Moldovei şi în Oltenia şi -6 grade în vest, iar cele minime se vor situa de la -26 de grade în nordul Moldovei şi în depresiuni pânã la -11 grade în Dealurile de Vest. Vor fi condiţii de ceaţã, asociatã cu depunere de chiciurã.

Pentru informaţii complete despre starea vremii, accesaţi site-ul
meteoplus.ro.

 

 


×
Subiecte în articol: ger frig zapada ninsoare drumuri blocate
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close