Antena 3 CNN Actualitate Gest inconștient. Șofer cu bebeluş la volan pe Valea Oltului, unul dintre cele mai periculoase drumuri din România

Gest inconștient. Șofer cu bebeluş la volan pe Valea Oltului, unul dintre cele mai periculoase drumuri din România

Un șofer a fost filmat în timp ce conducea și își ținea copilul de doar câteva luni în brațe. Imaginile au fost surprise pe Drumul Național 7 din județul Vâlcea.

Gest inconștient. Șofer cu bebeluş la volan pe Valea Oltului, unul dintre cele mai periculoase drumuri din România
de Andreea Borboros    |    11 Mai 2022   •   10:07

Momentul a fost înregistrat probabil de mama copilului, iar imaginile au fost publicate pe internet. Din imagini se vede cum bărbatul conduce mașina ținând bebelușul pe volan.

Filmarea a fost postată pe rețelele sociale. În urma investigațiilor făcute de polițiști, șoferul a fost identificat și audiat. Și-a recunoscut fapta și a fost amendat cu 580 de lei.

Cu muzica dată la maxim, şoferul autoturismul a luat mâinile de pe volan ca să ia bebeluşul de câteva luni în braţe.

Gestul iresponsabil a pus atât viaţa bebeluşului în pericol cât şi vieţile celorlaţi oameni care se aflau în autoturism.

Bărbatul a pus apoi bebeluşul cu faţa la drum, lipit de volan.

În imaginile postate pe reţeaua de socializare se vede clar că în momentul în care şoferul conducea autoturismul cu bebeluşul lipit de volan trecea peste un pod și a controlat direcția mașinii cu ajutorul genunchiului.

Reacția poliției

Având în vedere apariția în spațiul public a unui videoclip, în care apare un barbat, în timp ce conduce un autoturism, pe DN 7, în localitatea  Brezoi, județul Vâlcea,  ținând în brațe un copil, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea este abilitat să comunice următoarele:

În urma verificărilor efectuate cu operativitate, bărbatul în cauză a fost identificat, fiind sancționat contravențional, cu 580 de lei și 3 puncte penalizare, pentru nerespectarea prevederilor art. 36 alin. 1 ind.2 (transportul copiilor fără a fi fixați în dispozitive omologate) și art. 100 alin. 1 pct.10 (pentru alte preocupări în timpul mersului de natura a distrage atenția), conform O.U.G. 195/2002.

În continuare, au fost  informați reprezentații D.G.A.S.P.C. Vâlcea în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun.

Polițiștii vă roagă să nu puneți în pericol viața copiilor dumneavoastră! Neglijențele pot conduce la tragedii! Polițiștii cunosc acest lucru, fiind de multe ori primii la fața locului când  inevitabilul s-a produs.

 

×
Subiecte în articol: sofer Valea Oltului
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close