Antena 3 CNN Actualitate Ghenosu, condamnat la nouă ani de închisoare. 13 membri ai clanului au mai primit pedepse

Ghenosu, condamnat la nouă ani de închisoare. 13 membri ai clanului au mai primit pedepse

Ghenosu, condamnat la nouă ani de închisoare. 13 membri ai clanului au mai primit pedepse
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Noi 2011   •   17:24

Florin Ghinea, cunoscut drept Ghenosu, a fost condamnat, luni, la nouă ani de închisoare de magistraţii Tribunalului Prahova, pentru şantaj şi infracţiuni informatice cu carduri bancare, informează Mediafax. În acelaşi proces au mai primit pedepse alţi 13 membri ai grupului infracţional condus de Ghenosu.
   
Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Prahova, Florin Ghinea (fost Pârjol) a primit nouă ani de închisoare, iar alţi 13 membri ai grupului infracţional condus de acesta au primit pedepse cuprinse între cinci şi şapte ani de detenţie, toţi fiind acuzaţi de şantaj şi infracţiuni informatice, respectiv clonare de carduri bancare şi retragere de sume de bani cu ajutorul acestor carduri.
   
Decizia Tribunalului Prahova poate fi atacată cu recurs, acesta urmând să fie judecat la Curtea de Apel Ploieşti.
   
Florin Ghinea şi alte 14 persoane au fost trimise în judecată, în urmă cu doi ani, în acest dosar, pentru acuzaţii de şantaj şi clonare de carduri.
   
În 2009, în acest dosar, Florin Ghinea a fost pus în libertate de către judecătorul prahovean Dumitru Rebegea, magistratul fiind apoi trimis în judecată pentru luare de mită şi favorizarea infractorului. După declanşarea procedurii împotriva lui Dumitru Rebegea, Tribunalul Prahova l-a arestat din nou pe Ghenosu, el fiind în prezent încarcerat în Penitenciarul Rahova.
   
Pentru una dintre cele 14 persoane trimise în judecată alături de Ghenosu, Tribunalul Prahova dispus suspendarea executării pedepsei în condiţiile în care bărbatul se afla la prima încălcare a legii penale.
   
Ghinea a mai fost condamnat la închisoare în septembrie 2010 în două dosare. Astfel, Judecătoria Tâgovişte l-a condamnat la un an închisoare pentru loviri şi alte violenţe şi la patru ani pentru tulburarea liniştii publice, pedepse care s-au contopit cu o alta, dată de o instanţă din Nice (Franţa), şi stabilind astfel executarea a şapte ani de detenţie de către acuzat.
   
Florin Ghinea a fost condamnat în anul 2003, în Franţa, la şapte ani de închisoare. În aprilie 2007, Florin Ghinea a fost predat autorităţilor din România, unde pe numele său exista un mandat de arestare pentru trafic de persoane, fiind pus în libertate de Tribunalul Dâmboviţa, înainte de termen.
   
Ghenosu a fost arestat din nou în 2009, în dosarul în care a fost condamnat, luni, la nouă ani de închisoare.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close