Antena 3 CNN Actualitate Gheorghe Burnei, din nou în faţa judecătorilor. Medicul cere ridicarea controlului judiciar

Gheorghe Burnei, din nou în faţa judecătorilor. Medicul cere ridicarea controlului judiciar

Gheorghe Burnei, din nou în faţa judecătorilor. Medicul cere ridicarea controlului judiciar
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    21 Sep 2017   •   09:14

Gheorghe Burnei, din nou în faţa judecătorilor. Medicul cere ridicarea controlului judiciar

Medicul Gheorghe Burnei, acuzat că lua şpagă pentru a opera, ajunge din nou joi în faţa judecătorilor. 

Fostul şef al Clinicii de Ortopedie de la Spitalul Marie Curie le cere magistraţilor Tribunalul Bucureşti să-i ridice controlul judiciar. Chiar dacă va obține acordul judecătorilor, medicul Burnei se lovește de refuzul medicilor de la Marie Curie de a-l mai primi în unitatea medicală. 

Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe 31 august, să menţină interdicţia impusă lui Gheorghe Burnei de a profesa într-un spital din sistemul public de sănătate, decizia fiind definitivă. Anterior, Tribunalul hotărâse ca medicul să poată reveni la o unitate medicală a statului.

Profesorul a fost obligat să stea departe de sala de operaţii opt luni, fiind acuzat de luare de mită. Mai mult, este suspect şi într-un dosar penal care investighează mai multe cazuri de malpraxis. 

Anchetatorii au susținut că, în perioada 26 octombrie – 24 noiembrie 2016, medicul ar fi luat de 15 ori mită de la părinţii unor copii internaţi la Spitalul “Marie Curie”, pe care i-a operat sau doar i-a consultat, sumele primite fiind între 50 de lei şi 1.350 de euro.

La sfârșitul anului trecut, Şeful secţiei de ortopedie a Spitatului Marie Curie, Gheorghe Burnei, a fost plasat în arest la domiciliu.

Scandalul a apărut în urma unui articol apărut pe Casa Jurnalistului, în care doctorul este acuzat de părinţii unei fete de 19 ani că ar fi experimentat cu un implant neomologat pe fiica lor, atunci când era doar o fetiță. De atunci fata a făcut deja 11 operații și tot nu se mai poate deplasa. Totodată, cel supranumit "Îngerul copiilor" este acuzat şi că ar fi luat şpagă.

Ce spune Gheorghe Burnei despre experimentul care a schilodit pe viaţă o fată

Citiți și Detalii șocante. Surse: Doctorul Burnei ar fi implantat unor copii fragmente de oase de vită, bucăţi de tanc și şuruburi din comerţ

×
Parteneri
Lavrov arată spre Moldova și spune că ar putea avea soarta Ucrainei
x close