Antena 3 CNN Actualitate Familiile Alexandrei Măceșanu și Luzei Melencu, față în față cu Gheorghe Dincă

Familiile Alexandrei Măceșanu și Luzei Melencu, față în față cu Gheorghe Dincă

Procesul în dosarul Caracal a ajuns la al patrulea termen. Familiile celor două fete răpite, Alexandra Măceșanu și Luzia Melencu, au fost din nou față în față cu Gheorghe Dincă în sala de judecată de la Tribunalul Olt. Pe lângă semnele de întrebare care continuă să existe în acest caz, au apărut și tensiuni între familiile fetelor dispărute și avocații acestora.

Familiile Alexandrei Măceșanu și Luzei Melencu, față în față cu Gheorghe Dincă
Sursa foto: Hepta
de Loredana Chimoiu    |    20 Ian 2021   •   21:56

Bunicul Luizei Melencu a ieșit de la ultimul termen extrem de dezamăgit de tot ceea ce se întâmplă.

Bunicul Luizei Melencu: ''Dincă a avut drepturi și a vorbit. A făcut ce a vrut din această ședință''

''Ne așteptam tot timpul la o judecată dreaptă, dar după câte văd, aici sunt anumite interese pe care instituțiile statului caută în continuare să le mușamalizeze. Sunt foarte supărat. Ne așteptam. Asta e valoarea judecătorilor de la Olt. Aici se negociază, ca la piață. Am vrut să zic și eu ceva, iar mie mi s-a refuzat dreptul. Dincă a avut drepturi și a vorbit. A făcut ce a vrut din această ședință. (...) O bătaie de joc. S-au refuzat probe concludente care ar fi trebuit să aibă valoare la acest dosar. Doamna judecătoare să se lase de profesia asta, că nu e de dumneaei. O depăşesc evenimentele, problemele. Sau are şi ea ordine de la Bucureşti, ca toţi ceilalţi, să muşamalizeze acest dosar (...) Un circ. O mizerie. Suntem foarte dezamăgiţi'', a spus bunicul Luizei Melencu.

Bătrânul spune că zilele trecute a primit din nou o scrisoare de la Gheorghe Dincă, de patru pagini, în care acesta susținea că nu i-a ucis nepoata și ca a fost obligat să-și asume crima. Scrisoarea a fost înmânată judecătorului de caz.

La proces s-a discutat despre încuviințarea probelor. Părțile implicate în dosar au soliciat noi probe: audierea de noi persoane, martori, refacerea expertizelor. Majoritatea probelor au fost însă respinse de judecatoare.

Tensiuni între familiile fetelor dispărute și avocații acestora

În plus, între avocații celor două familii există tensiuni tot mai mari. Asta după ce, la termenul trecut, avocata familiei Melencu a încercat să dea de înțeles în fața instanței că mama Alexandrei nu ar fi spus tot adevărul când i-a dispărut fata.

Avocatul familiei Măceșanu a reacționat imediat și i-a făcut plângere. Aurel Moldovan spune despre avocata Obârșanu că are o atitudine ostilă față de mama Alexandrei.

Următorul termen în dosarul Caracal a fost stabilit pentru 17 februarie.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Dincă Caracal familii
Parteneri
Documentul exclusiv care arată noua formulă de calcul a pensiilor
x close