Antena 3 CNN Actualitate Procesul lui Gheorghe Dincă începe de miercuri. Suspectul crimelor de la Caracal și familiile victimelor cer reluarea anchetei

Procesul lui Gheorghe Dincă începe de miercuri. Suspectul crimelor de la Caracal și familiile victimelor cer reluarea anchetei

Gheorge Dincă, suspectul presupuselor crime de la Caracal, a fost trimis în judecată în urmă cu patru luni, dar până acum Tribunalul Olt doar a verificat legalitatea și temeinicia arestătii sale preventive.

Procesul lui Gheorghe Dincă începe de miercuri. Suspectul crimelor de la Caracal și familiile victimelor cer reluarea anchetei
16 Mai 2020   •   08:48

Dosarul lui încă se află în camera preliminară, iar un judecător trebuie să se asigure de legalitatea administrării probelor.

Au fost stabilite două termene până acum, pe 18 martie și 3 aprilie, însă ambele au fost amânate din cauza stării de urgență.

“De fiecare dată, familiile (n.r. – Măceșanu și Melencu) au fost anunțate, prin citații, să nu mai vină la Tribunalul Olt”, a precizat Aurel Moldovan, avocatul părinților Alexandrei Măceșanu, potrivit Libertatea.

Familiile Măceșanu și Melencu au primit citații de judecare pentru data de 20 mai.

“Părinții Alexandrei Măceșanu vor fi miercuri în sala de judecată”, spune avocatul lor. Și mama, și bunicul Luizei Melencu vor veni la Tribunalul Olt.

Tot atunci vor fi discutate cererile și excepțiile invocate de familiile victimelor. Rudele fetelor cer reluarea anchetei.

"Sunt multe neconcordanțe, nu putem accepta dosarul așa. Nu există probe, și atunci ce facem? Ne bazăm doar pe declarația lui Dincă?", a declarat mama Monicăi Melencu.

De asemenea, și suspectul a cerut ca dosarul să fie trimis înapoi. "Și Dincă a cerut să fie trimis dosarul înapoi, spunând că a fost păcălit de anchetatori. În acel memoriu, el acuză faptul că a fost evaluat psihologic fără avocat", a spus Carmen Obîrșanu, avocata familiei Melencu.

Dincă e acuzat de săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat, profanarea de cadavre sau morminte.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Dincă Caracal
Parteneri
Horoscop rune 29 mai-4 iunie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close