Antena 3 CNN Actualitate Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, avertisment pentru Guvernul Tudose: „Oamenii de afaceri sunt îngrijorați”

Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, avertisment pentru Guvernul Tudose: „Oamenii de afaceri sunt îngrijorați”

Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, avertisment pentru Guvernul Tudose: „Oamenii de afaceri sunt îngrijorați”
Sursa foto: Foto: Facebook/Gheorghe Falcă
22 Iul 2017   •   18:25

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, susţine că a avut întâlniri cu mediul de afaceri, în special companii străine, primind semnale de îngrijorare cu privire la noile măsuri fiscale adoptate de Guvern sau anunţate, între care impunerea unui cont separat pentru TVA, fapt ce ar bloca banii de investiţii, scrie News.ro.

Falcă spune că forţa de muncă atrasă acum în vestul ţării din judeţe mai sărace, dar şi din Ungaria, ar putea fi oprită, pentru că marile companii nu vor mai face investiţii.

”În Arad lucrează oameni din Ungaria, care fac naveta în fiecare zi. Am adus oameni din judeţe din România, cum ar fi 1.500 de muncitori din Vaslui, Teleorman şi Gorj, ceea ce arată că am înţeles ce însemană dezvoltarea, dar unele măsuri ale PSD ne pot opri din parcurs. Aşa cum ştiţi, Aradul este pe locul cinci la nivel naţional privind exporturile, la competitivitate este pe locul patru, în permanenţă am avut creştere economică, dar în ultima perioadă la întâlniri cu mediul de afaceri am primit sesizări referitoare la conservarea TVA-ului într-un cont. Asta înseamnă că acele firme care lucrează pe export, banii pe care-i au în pentru dezvoltare trebuie să-i blocheze în contul respectiv. Mai mult de atât, în momentul în care vor veni acele măsuri propuse de PSD cu referire la supraimpozitare, forţa de muncă care este atrasă de Arad poate fi oprită”, a spus Falcă, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

×
Parteneri
Cod galben de lapoviță și ninsoare, în jumătate din țară!
x close