Antena 3 CNN Actualitate Gheorghe Flutur sfidează carantina în cel mai mare focar COVID-19 din țară

Gheorghe Flutur sfidează carantina în cel mai mare focar COVID-19 din țară

Deși protocolul elaborat de Ministerul Sănătății prevede că, orice pacient confirmat, vindecat și apoi externat, asemeni șefului Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, trebuie se stea acasă încă 14 zile după ce a fost externat din spital, presedintele CJ Suceava se laudă că „s-a întors la lucru”.

Gheorghe Flutur sfidează carantina în cel mai mare focar COVID-19 din țară
Sursa foto: Facebook
15 Apr 2020   •   21:31

Externat din spital la sfârșitul săptămânii după ce a fost vindecat de COVID-19, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava se laudă pe Facebook că s-a întors la serviciu și mai mult decât atât s-a și reîntâlnit cu subordonații sau colegii săi în condițiile în care era obligat să stea în izolare la domiciliu înca 14 zile.

‘’În cursul zilei de ieri am fost informat de DSP Suceava că rezultatele ultimelor două teste sunt negative și că îmi pot relua activitatea zilnică.  Așadar, începând din dimineața zilei de astăzi, vineri, 10 aprilie, m-am prezentat la muncă, prima întâlnire de lucru având-o la Spitalul Județean, unde am discutat cu secretarul de stat din Ministerul Sănătății, gen. (r) Ionel Oprea, cu managerul Spitalului, colonelul medic Daniel Derioiu și cu prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan.

Am dorit să aflu care sunt urgențele, iar din acest moment sunt în mijlocul celor care fac eforturi pentru normalizarea situației în județul Suceava, fiind la dispoziția lor 24 de ore din 24’’, susține Flutur care adaugă că îi roagă pe suceveni să respecte măsurile luate de autorități pentru această perioadă (deși dumnealui evită respectarea prevederilor și recomandarilor Ministerului Sănătății). „Adresez rugămintea sucevenilor să respecte măsurile stabilite de autorități pentru a putea stăvili cât mai repede această pandemie’’, spune Flutur, potrivit radautinews.ro.

Conform protocolului elaborat de Ministerul Sănătății, pacienții care au fost infectați cu COVID-19 și care s-au vindecat trebuie să stea în autoizolare la domiciliu, încă 14 zile. Dezvaluirea.ro prezinta paragraful din documentul elaborat de Ministerul Sanatatii, adica protocolul care arată că Flutur trebuia să mai stea acasă încă 14 zile după externare.

„Pacientul își monitorizează starea de sănătate în autoizolare la domiciliul timp de 14 zile’’, se arată în document. „Această măsură a fost luata deoarece în China s-a observat reapariția COVID-19 Și după 28 de zile de la o ultima testare negativa’’, a spus Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iași, pentru sursa citată.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Flutur
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close