Antena 3 CNN Actualitate Gheorghe Mărmureanu, despre următorul cutremur major din România

Gheorghe Mărmureanu, despre următorul cutremur major din România

Gheorghe Mărmureanu, despre următorul cutremur major din România
27 Sep 2016   •   14:05

Un cutremur puternic a avut loc, sâmbătă dimineață, în România, în zona seismică Vrancea. Seismul a fost puternic resimțit în Capitală, dar și în alte orașe din țară, precum Iași, Craiova, Suceava, Constanța și Brașov. Conform INFP, seismul a avut o magnitudine de 5,6 grade, cu intensitate maximă de 5,7 grade

”Se reanalizează datele, dar din primele estimări seismul ar fi avut o magnitudine mai mare decât 5,3, posibil 6, iar adâncimea la care s-a produs ar putea fi reevaluată la peste 110 km. Se pare că a fost o dublă ruptură acolo, dar în acest moment reanalizăm datele. Aşa a fost şi în 1977, dar atunci magnitudinea a fost de 7,2”, a explicat Gheorghe Mărmureanu, fost director al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) pentru click.ro.

Gheorghe Mărmureanu este de părere că următorul cutremur major din România va fi similar cu cel devastator din 1940. ”Nimeni în această lume nu poate face predicţii în legătură cu următorul cutremur puternic. Însă, eu am studiat toate seismele din România, începând cu 1730, şi am observat că acestea se pot produce la o diferenţă de 40-102 ani, unul de altul. Aşadar, o marjă foarte mare. Totuşi, sunt de părere că următorul cutremur puternic din România va fi similar cu cel din 1940”, ne-a declarat Gheorghe Mărmureanu.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close