Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al INFP, despre greșeala care se face în România atunci când se construiește un bloc

de S.T.    |    27 Noi 2019   •   10:24
Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al INFP, despre greșeala care se face în România atunci când se construiește un bloc Foto: captură Antena 3

cutremur. Seismologul Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Național de Fizica Pământului, a dezvăluit ce greșeală mare se face în București atunci când se construiește un bloc.

Gheorghe Mărmureanu a constatat că, la noi, în cartea construcției nu este obligatoriu să ai și studiul unui inginer structurist care are noțiuni de seismologie și fizica pământului, lucru total periculos!

CUTREMUR. „Nu este suficient arhitectul pentru a proiecta o clădire sigură la cutremur. Contruiesc unii în București case cu programe de structuri din Occident, Italia, Grecia etc. În aceste țări sunt cutremure de suprafață, adică cu perioadă fundamentală mare. Sunt scurte ca durată, de câteva secunde. În Vrancea, cutremurele sunt de până la 140 de secunde, sunt cutremure de adâncime”, a spus renumitul seismolog.

Sursa: Dc News

Parteneri
sati
x close