Antena 3 CNN Actualitate Gheorghe Mencinicopschi, despre condamnare: Eram pregătit pentru lucrul ăsta

Gheorghe Mencinicopschi, despre condamnare: Eram pregătit pentru lucrul ăsta

Gheorghe Mencinicopschi, despre condamnare: Eram pregătit pentru lucrul ăsta
de S.T.    |    26 Sep 2013   •   17:27

Gheorghe Mencinicopschi, fost membru al PC, director general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti, a fost condamnat la şase ani de închisoare în dosarul "Telepatia".

Acesta a fost acuzat şi de abuz în serviciu contra intereselor publice, precum şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată. 

Gheorghe Mencinicopschi a răspuns invitaţiei Alesandrei Stoicescu, joi seară, la emisiunea "100 de minute", unde a vorbit despre condamnarea sa.

Întrebat dacă fost influenţat mental pentru a face diferite lucruri, Gheorghe Mencinicopschi a spus că este evident că nu poate fi vorba de aşa ceva.

"Aş sugera un lucru are trebuie reţinut de către mass-media. Se spune că s-au vândut terenuri şi clădiri. Nu este adevărat. S-au vândut acţiuni", a precizat Gheorghe Mencinicopschi, joi, la Antena 3.

"Atunci când Institutul (Institutul de Cercetări Alimentare (ICA)-n.r.) a primit titlul de proprietate pentru 3, 2 hectare, nu 32 de hectare, aşa cum invocă mass-media, a primit şi exact valoarea lui, care a fost înscrisă în actele contabile. Dacă am fi făcut altfel, cu adevărat eram într-o gravă faptă penală", a spus reputatul profesor dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs în urma acestei privatizări se ridică la peste 60 de milioane de euro.

"La orizontul acelor ani nu puteai să evaluezi decât strict după o anumită legislaţie. Nici măcar noi, Institutul, nu am făcut acele evaluări, ci am angajat firme acreditate din punct de vedere al competenţei lor în expertiză contabilă", a adăugat Mencinicopschi.

Fostul director al Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) a mai spus că titul de proprietate şi valoarea terenului sunt înscrise în actele Agenţiei Domeniilor Statului.

"Nu puteam să am vreo influenţă asupra cuiva(...). Chiar dacă noi, la Institut, am fi făcut nişte erori, când dosarul de privatizare a ajuns la Agenţia Domeniilor Statului, care era proprietarul Institutului, Agenţia a organizat licitaţia de vânzare a Institutului", a mai spus Gheorghe Mencinicopschi.

Profesorul dr. Gheorghe Mencinicopschi a declarat că nu a fost surprins de decizia instanţei.

"Eram pregătit pentru lucrul ăsta( condamnare-n.r.). Prima întrebare a procurorului, în 2007, a fost: "Domne, dar n-ai găsit alt partid? De ce te-ai înscris în partidul umanist?". Eu am rămas surprins, dar mi-ai dat seama că nu e vorba de un proces serios. Ştiam că privatizarea s-a făcut corect. În acelaşi timp s-au privatizat 40 de societăţi comerciale din portofoliul ADS, după aceeaşi procedură".

Gheorghe Mencinocopschi va ataca decizia de joi a Tribunalului Bucureşti prin care a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close