Antena 3 CNN Actualitate Gheorghe Nichita a fost eliberat mai devreme din închisoare, după ce a scris despre semnificația Crăciunului

Gheorghe Nichita a fost eliberat mai devreme din închisoare, după ce a scris despre semnificația Crăciunului

Gheorghe Nichita a fost eliberat condiționat din închisoare. Fostul primar PSD al Iașului a ispășit 609 zile din pedeapsa totală de 1.826 de zile la care a fost condamnat pentru corupție, în 2017.

Gheorghe Nichita a fost eliberat mai devreme din închisoare, după ce a scris despre semnificația Crăciunului
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    20 Oct 2021   •   23:58

În motivația judecătorilor se arată că fostul primar PSD a fost recompensat în mai multe rânduri pe timpul detenției şi nu a fost sancţionat disciplinar. De asemenea, a participat la activităţi de reeducare prin sport, la tenis de masă, ca şi la programe religioase. În cont i s-au trecut şi activităţi de creaţie literară, ca şi la concursuri tematice desfăşurate în penitenciar, scrie Ziarul de Iași.

Fostul edil a scris articole despre Ziua internaţională a alimentaţiei, semnificaţia Crăciunului, impactul COVID asupra psihicului, dar şi despre psihicul persoanelor aflate în detenţie.

„Concluzia instanţei este că evoluţia personală a condamnatului a fost bună, condamnatul s-a adaptat la mediul carceral şi a avut un comportament adecvat. Astfel, instanţa apreciază că sunt date în cauză condiţiile legale pentru a se dispune liberarea condiţionată a acestuia”, au conchis magistraţii Judecătoriei Botoşani, decizia acestora fiind confirmată de Tribunal.

„Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am ajuns să ies din Penitenciar şi să merg spre casă să îmi văd familia, acesta e primul gând. Sunt multe lucruri de făcut în viaţa asta. În primul rând să îmi văd nepoţii acasă”, a declarat fostul primar al Iaşului la ieşirea din penitenciar, potrivit stirileprotv.ro.

Liberarea condiţionată a fostului primar ieşean ar putea fi însă de scurtă durată. Pe rolul Curţii de Apel ieşene se află un alt dosar deschis pe numele său, în care Nichita este acuzat că s-ar fi folosit de resursele Poliţiei Locale ieşene pentru a-şi spiona amanta, angajată în Primărie.

Gheorghe Nichita a fost condamnat în august 2020 la 5 ani de inchisoare după ce a fost găsit vinovat că a primit 10% dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI și unei alte firme, precum și reduceri la un hotel de lux din București, dar și cazare în China.

Potrivit procurorilor, totalul sumelor și al beneficiilor primite drept mită de către Gheorghe Nichita este de 3.693.710 lei. De asemenea, judecătorii au pus sub sechestru 2,4 milioane de lei, din conturile omului de afaceri Gabriel Mardarasevici și 1,2 milioane de lei din conturile lui Urdăreanu.
Banii au fost mita dată de cei doi afaceriști fostului primar al Iașului

În 13 noiembrie 2017, Nichita a fost condamnat, în primă instanță, de Tribunalul București, la patru ani de închisoare, însă decizia a fost contestată de fostul edil.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Nichita
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close