Antena 3 CNN Actualitate Gheoghe Piperea, avertisment: ”Nu contractați credite cu dobânzi variabile sau în valută! E suficient de multă lume credulă!”

Gheoghe Piperea, avertisment: ”Nu contractați credite cu dobânzi variabile sau în valută! E suficient de multă lume credulă!”

Gheorghe Piperea trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că, în timp de criză sau război, nu este indicat să contractezi credite noi. În special credite cu dobânzi variabile sau în valută.

Gheoghe Piperea, avertisment: ”Nu contractați credite cu dobânzi variabile sau în valută! E suficient de multă lume credulă!”
Sursa foto: Foto:Facebook/ Gheorghe Pipera
de Laura Dinu    |    19 Mai 2022   •   08:35

”În ani de criză, nu e indicat să contractezi sau să continui credite cu dobânzi variabile și nici credite în valută. Dobânda fixă, apropiată de dobânda legală (dobânda de referință a BNR) și creditul în lei sunt mult mai potrivite. Creditul în valută nu se contractează și nici nu se continuă dacă nu îți încasezi principalele venituri lunar în respectivele valute. Cu atât mai puțin, nu te împrumuți atunci când salariul sau pensia rămân constante, în timp ce inflația crește vertiginos - anul trecut era 4%, acum e 14%, la toamnă se zice că va fi 20% ...

De altfel, creditul pentru persoanele fizice* este ca medicamentul - nu îl contractezi/achiziționezi decât în condiții excepționale, adică doar atunci când și doar dacă ai neapărată nevoie. Cu atât mai puțin nu e indicat să contractezi credite noi în perioade de criză sau război.

Cum toată lumea anunță cu surle și trâmbițe sărăcie și foamete iminente, ba unii o fac cu entuziasm nedisimulat, ne vom trezi că or să apară din nou, ca pe vreme luptei anti-„corupțe”, ideologii care promovează ura față de săraci și față de flămânzi. Adică, săracofobia și flămândofobia. E suficient de multă lume credulă și aflată cert în regres cognitiv pentru ca acest gen de „gândire” să devină curând o cvasi-certitudine.

*e valabil și pentru stat sau pentru unitățile administrativ-teritoriale”, scrie Gheorghe Piperea pe o rețea socială. 

×
Subiecte în articol: Gheorghe Piperea
Parteneri
Explozie puternică într-un apartament din Sectorul 3 al Bucureștiului!
x close