Antena 3 Actualitate Gheorghe Piperea, despre starea de urgenţă din Ungaria: "Cine și-a dorit economie de război, acum o are. Iată ce urmează"

Gheorghe Piperea, despre starea de urgenţă din Ungaria: "Cine și-a dorit economie de război, acum o are. Iată ce urmează"

de Claudia Popovici    |    24 Mai 2022   •   21:10
Gheorghe Piperea, despre starea de urgenţă din Ungaria: "Cine și-a dorit economie de război, acum o are. Iată ce urmează"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Avocatul Gheorghe Piperea a comentat decizia guvernului Viktor Orban de a decreta stare de urgenţă în Ungaria şi, în acest context, a făcut o serie de predicții sumbre.

Ungaria a declanșat starea de urgență. Guvernul Ungariei își va asuma puteri speciale în contextul stării de urgență, pentru a putea răspunde mai rapid provocărilor create de războiul din Ucraina vecină.

Anunțul a fost făcut marți prim-ministrul Viktor Orban într-un clip video postat pe Facebook

"Lumea este în pragul unei crize economice", a mai spus Orban în videoclip, reiterând că "Ungaria trebuie să rămână în afara războiului din Ucraina și să protejeze securitatea financiară a familiilor".

În acest context, avocatul Gheorghe Piperea a precizat: 

"Viktor Orban a declarat stare de urgență în Ungaria pentru a … crea spațiu de manevră. De ce?

Ca să țină în afara războiului Ungaria și familiile hune… Adică, trăiască lupta pentru pace.

"Cine și-a dorit economie de război, acum o are"

Cu acest precedent, putem fi aproape siguri că și alți liberali, ordoliberali sau paternaliști vor găsi pretexte pentru a conduce țări prin stări de urgență și ordonanțe militare.

În situații de acest gen, nu mai există democrație, drepturi și libertăți individuale și nici economie de piață și competiție, merit și calitate a vieții.

Cine și-a dorit economie de război, acum o are. Urmează raționalizarea, cartelizarea, distribuția militarizată și planificată, adică tot ce era mai “bun” în comunism", scrie avocatul Gheorghe Piperea pe pagina sa de socializare.

Citiţi şi: Gheorghe Piperea, semnal de alarmă privind facturile la energie şi gaze: "Am primit o notificare. Aveţi grijă la aceste detalii"

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close