Antena 3 CNN Actualitate Gheorghe Pogea: România este departe de ieşirea din criză

Gheorghe Pogea: România este departe de ieşirea din criză

Gheorghe Pogea: România este departe de ieşirea din criză
Sursa foto: Gheorghe POgea
30 Mai 2009   •   09:47

Ministrul Finanţelor a declarat la Antena 3 că ţara noastră este încă departe de ieşirea din criza economică, însă măsurile pe care Guvernul le-a luat până acum îşi vor arăta efectele. Ministrul a dat asigurări că, în ciuda crizei economice mondiale, salariile şi pensiile din România nu vor scădea.

"În primul trimestru, toate ţările Europei sau cele cu care avem colaborări s-au aflat în declin economic. 4,6% a fost această contracţie economică. Noi am avut-o 6,4%. Au fost ţări care au avut mai mult decât noi, dar nu ne încălzeşte cu nimic Vreau să trag o concluzie: Criza încă se manifestă în toate statele membre şi nu numai?, spune ministrul Pogea

Ministrul Finanţelor spune că Guvernul aplică în continuare măsurile anticriză pentru stimularea economiei. Printre acestea se numără şi sprijinul pentru intreprinderile mici şi mijlocii: "În urmă cu 2 săptămâni de zile am aprobat pentru IMM-uri, acordarea de ajutoare din partea statului, nerambursabile, de până la 200.000 de euro.

Gheorghe Pogea a dat asigurări că, în ciuda crizei, salariile bugetarilor nu vor fi reduse, în schimb vor rămâne la nivelul anului trecut.

Şi tot în contextul măsurilor anticriză, ministrul Finanţelor a adăugat că până la mijlocul lunii iunie, românii vor scăpa de 179 din taxele parafiscale plătite la această oră. Mai rămân însă cam 300.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Gheorghe Pogea criza economica
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close