Antena 3 CNN Actualitate Gheorghe Ştefan, alias „Pinalti”, detalii despre şpaga de 700.000 de euro care a ajuns la Vasile Blaga. Ce spune fostul copreşedinte PNL

Gheorghe Ştefan, alias „Pinalti”, detalii despre şpaga de 700.000 de euro care a ajuns la Vasile Blaga. Ce spune fostul copreşedinte PNL

Gheorghe Ştefan, alias „Pinalti”, detalii despre şpaga de 700.000 de euro care a ajuns la Vasile Blaga. Ce spune fostul copreşedinte PNL
05 Dec 2016   •   14:48

Gheorghe Ştefan nu mai ascunde nimic. Fost vicepreşedinte PDL, cel supranumit „Pinalti“ a povestit la DNA cum i-a dus 500.000 de euro lui Vasile Blaga în sediul PDL din strada Modrogan, o şpagă din partea firmei Romsys.

Era vorba de ultima tranşă dintr-o sumă mult mai mare, de 700.000 de euro, pentru finanţarea campaniei electorale a PDL, potrivit unor surse judiciare.

Directori de la firme de stat, afacerişti şi foşti membri PDL au dat declaraţii la DNA în care l-au înfundat pe senatorul liberal Vasile Blaga (60 de ani), trimis în judecată pentru trafic de influenţă, potrivit unor surse judiciare.

Faptele de care este acuzat politicianul le-ar fi făcut în 2012, în calitate de secretar general al PDL. Blaga a fost trimis în judecată săptămâna trecută pentru că ar fi primit suma de 700.000 de euro de la afaceristul Horaţiu Bruno Berdilă, reprezentantul societăţii Romsys.

n schimbul banilor, politicianul şi-ar fi traficat influenţa pentru ca firma lui Berdilă să câştige contracte la compania de stat Transelectrica şi la filiala acesteia, Teletrans. Cel care ar fi intermediat totul ar fi fost Gheorghe Ştefan, zis „Pinalti”, la acea dată primarul oraşului Piatra Neamţ şi vicepreşedinte PDL, care la această oră execută o condamnare de 6 ani de închisoare primită în dosarul „Microsoft”, pentru infracţiuni similare cu cele comise în acest caz.

În faţa procurorilor DNA, Blaga a negat vehement acuzaţiile. „O să îmi dovedesc nevinovăţia”, a declarat politicianul după ce a fost pus sub acuzare. Însă, doi martori-cheie în acest dosar, Berdilă şi „Pinalti”, au recunoscut integral acuzaţiile procurorilor DNA. În prezent, ei sunt cercetaţi într-o anchetă care a fost separată de cea în care Blaga a fost trimis în judecată.

 La rândul său, Vasile Blaga, fostul copreşedinte PNL se apără. „Acuzaţiile lui Gheorghe Ştefan sunt nişte inepţii. Nu mă simt trădat. Omul se apără spunând minciuni”, a declarat Blaga.

 

×
Parteneri
Un celebru model român a fost arestat pentru viol şi răpire
x close