Antena 3 CNN Actualitate Gheorgheni. 15 persoane au fost reţinute de poliţişti, în urma scandalului de sâmbătă

Gheorgheni. 15 persoane au fost reţinute de poliţişti, în urma scandalului de sâmbătă

Gheorgheni. 15 persoane au fost reţinute de poliţişti, în urma scandalului de sâmbătă
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Noi 2012   •   09:10

Un număr de 15 persoane au fost reţinute, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma implicării în scandalul din plină stradă de la Gheorgheni.
   
Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că  poliţiştii, împreună cu procurorii, au început urmărirea penală faţă de 24 de persoane implicate în scandal, iar 15 au fost reţinute întrucât s-a dovedit că fuseseră mai agresive sau au avut o parte de vinovăţie mai mare. Cei reţinuţi au vârste cuprinse între 19 şi 45 de ani, iar printre ei se numără şi o femeie.
   
Toţi cei implicaţi sunt cercetaţi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, ultraj contra bunelor moravuri şi distrugere.
   
Sâmbătă la prânz, între două grupuri de romi din Gheorgheni a izbucnit un scandal în plină stradă, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi. Primele cercetări arată că altercaţia a pornit din cauză că un bărbat dintr-un grup i-a reproşat altuia din celălalt grup că i-a luat un cal, fără să-l plătească. Chiar dacă au agitat furci, bâte, topoare sau coase, nimeni nu a fost rănit. Geamurile a 11 case, două aparţinând romilor şi restul localnicilor din Gheorgheni, au fost sparte.
   
Imediat după izbucnirea conflictului, la faţa locului au sosit forţele speciale al IPJ Harghita şi o grupă de jandarmi, toate cele 41 de persoane aflate în stradă fiind conduse la sediul Poliţiei Gheorgheni.
   
Potrivit IPJ Harghita, şi în prezent situaţia este monitorizată de luptători ai Detaşamentului de Intervenţie Rapidă şi de jandarmi.

×
Subiecte în articol: politisti scandal romi cal
Parteneri
Hidroelectrica crește prețurile la energia electrică, pentru anumiți consumatori
x close