Antena 3 CNN Actualitate Gheorghiţă Mateuţ, avocatul lui Dan Voiculescu: Afirmaţia din rechizitoriu, referitor la telepatie, este lipsită de orice suport logic

Gheorghiţă Mateuţ, avocatul lui Dan Voiculescu: Afirmaţia din rechizitoriu, referitor la telepatie, este lipsită de orice suport logic

Gheorghiţă Mateuţ, avocatul lui Dan Voiculescu: Afirmaţia din rechizitoriu, referitor la telepatie, este lipsită de orice suport logic
de S.T.    |    26 Sep 2013   •   18:42
Dan Voiculescu a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul "Telepatia".

Instanţa a pronunţat pedepse de 5 şi 6 ani de închisoare pentru toţi cei 13 inculpaţi din acest dosar. Sentinţa nu este definitivă.

Pe blogul său personal, Dan Voiculescu a catalogat condamnarea pe care a primit-o în dosarul Telepatia drept „O nedreptate de parcurs”.

Gheorghiţă Mateuţ, avocatul lui Dan Voiculescu, a vorbit, joi seară, la emisiunea "100 de minute", despre sentinţa primită de clientul său şi despre lipsa probelor de la dosar.

"Este foarte curioasă această sentinţă(...). Aştept cu mare interes motivarea acestei sentinţe, cu atât mai mult cu cât la dosarul cauzei nu am întâlnit nici măcar o singură probă care să confime rechizitoriul. Am făcut apel şi vom aştepta motivarea acestei sentinţe", a spus Gheorghiţă Mateuţ.

"Nu am întâlnit nicio faptă materială. Nu este suficient să se prezinte doar o încadrare juridică. Este necesar ca la baza unei încadrări juridice să existe acţiuni materiale , care să justifice o încadrare juridică. Ori ceea ce i s-a reproşat domnului profesor Voiculescu în acest dosar este o folosire a influenţei sau a autorităţii decurgând din funcţia pe care acesta a îndeplinit-o în calitatea de preşedinte de partid, fără să se indice cel puţin o acţiune materială(...) În ceea ce priveşte afirmaţia din rechizitoriu, referitor la telepatie, ea este lipsită de orice suport logic", a mai spus avocatul.

"Nu pot să cred că o hotărâre judecătorescă se poate întemeia pe asemenea afirmaţie", a conchis acesta.

Citeşte şi:

Oana Stancu: Justiţia din România este un mecanism folosit politic.

Adrian Ursu: Numele dosarului Telepatia ar trebui schimbat în Telecomanda. E un dosar telecomandat de Traian Băsescu.

Radu Tudor: Dan Voiculescu trebuie dat ca exemplu pentru cei care i se opun lui Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: 100 de minute dosarul telepatia
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close