Antena 3 CNN Actualitate Ghid de la Guvern: Când să stingem lumina și când să oprim electrocasnicele

Ghid de la Guvern: Când să stingem lumina și când să oprim electrocasnicele

Economisirea curentului se pare că devine deviza românilor în iarna ce vine. Guvernanții încearcă să ne convingă să consumăm cât mai puțină energie, așa că iau în calcul să elaboreze un ghid în care să ne explice exact cum să facem acest lucru. Practic, din acel ghid vom afla care sunt intervalele din zi în care curentul electric este mai scump și când să folosim electrocasnicele astfel încât facturile să nu explodeze.

Ghid de la Guvern: Când să stingem lumina și când să oprim electrocasnicele
Sursa foto: pexels
de Vasile Marcu    |    12 Sep 2022   •   11:16

Autoritățile ar putea ieși pe piață cu un ghid prin care să explice populației cum sa facă economie atât la factura de curent electric dar și la gaze. Practic, să explice românilor care sunt intervalele din zi în care curentul electric e scump și când să folosească aparatura electrocasnică la costuri reduse la energie. 

De exemplu, să nu lase în timpul zilei consumatori mari de energie în priză, pentru că atunci curentul e scump, să folosească mașina de spălat seara și să nu aspire ziua.

La fel și cu gazul. Să nu mai lase centrala pornită la o temperatura de 21-22 de grade în timpul zilei, atunci când nu e nimeni acasă, ci sub 20 de grade și să crească temperatura doar când ajung acasă. Mai mult decât atât, să țină deschise caloriferele doar în camera în care stau. 

În plus, surse din coaliție susțin că se ia în calcul bonificarea celor ale căror facturi de energie electrică erau mari, dar reușesc să le scadă cu 50 de KWh sau peste acest interval. 

"Am discutat în ședința de guvern de joi acest subiect. Deocamdată, nu avem o soluție tehnică. Sigur, acestea sunt măsuri prin care și noi ne-am gândit, și facem apel la populație, să reducem risipa și să fie bonificați cei care consumă mai puțin, în mod deosebit în orele de vârf, dar nu am luat încă o decizie, pentru că așteptăm să avem un ansamblu coerent la nivelul întregii Uniuni pentru a putea să gestionăm cum se cuvine energia și gazul pentru iarna viitoare", declara premierul Nicolae Ciucă. 

×
Subiecte în articol: energie electrică gaze naturale
Parteneri
Criză în Kosovo: zeci de sârbi înarmați sunt asediaţi într-o biserică
x close