Antena 3 CNN Actualitate Ghișeele Caselor de Pensii, ITM-urilor și AJOFM-urilor se închid pentru două ore! Angajații intră în grevă de avertisment

Ghișeele Caselor de Pensii, ITM-urilor și AJOFM-urilor se închid pentru două ore! Angajații intră în grevă de avertisment

Chiar în acest moment, angajații mai multor instituții din subordinea Ministerului Muncii intră în grevă de avertisment. Pentru două ore, ghișeele Caselor de Pensii, AJOFM-urilor și ITM-urilor vor fi închise.

de Laura Dinu    |    22 Noi 2023   •   10:00

Update 10:00. Greva de avertisment s-a încheiat. Potrivit sindicaliștilor, în cazul în care guvernanții nu vor răspunde cererilor lor, angajații din instituțiile Ministerului Muncii vor declanșa greva generală în 27 noiembrie.

Grevă de avertisment între 8:00 și 10:00

Timp de 2 ore, între 8:00 și 10:00, angajații mai multor instituții din subordinea Ministerului Muncii organizează o grevă de avertisment, iar ghișeele vor fi închise în tot acest timp. 

Aceștia susțin că nemulțumirile sunt acumulate în zeci de ani. Așadar, cer eliminarea inechităților din sistem, deci salarii egale cu cele din instituții precum ANAF sau APIA.

De asemenea, personalul avertizează că este deficit acut de forță de muncă și solicită alocarea personalului necesar pentru a face față volumului de muncă.

Totodată, pe lista cerințelor sunt și plata echitabilă a orelor de muncă suplimentare, aplicații informatice optime, funcționale și moderne. 

În cazul în care revendicările nu le vor fi satisfăcute, angajații din instituțiile Ministerului Muncii vor declanșa greva generală în 27 noiembrie, avertizează sindicaliștii.

Pentru unele instituții din țară, este a treia săptămână de grevă. 

×
Subiecte în articol: protest grevă
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close