Antena 3 CNN Actualitate UPDATE. Gică Popescu, chemat la DNA

UPDATE. Gică Popescu, chemat la DNA

UPDATE. Gică Popescu, chemat la DNA
14 Sep 2016   •   13:02

Fostul internaţional Gheorghe Popescu a declarat miercuri, la ieşirea din sediul DNA, că pentru lucrările pe care le-a scris în penitenciar s-a documentat, potrivit Agerpres.

"Am fost audiat în calitate de martor. Nu pot să vă spun ce am discutat. Am făcut şi documentare (pentru lucrările scrise în penitenciar - n.r.)", a spus Popescu, întrebat dacă atunci când le-a scris s-a documentat sau s-a folosit de memoria sa.

Pe 12 ianuarie, procurorii DNA au deschis un dosar în legătură cu lucrările scrise de deţinuţi, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizarea făptuitorului, în modalitatea ajutorului dat unor persoane condamnate pentru infracţiuni de corupţie, în scopul de a îngreuna executarea pedepselor aplicate de instanţele de judecată.

Potrivit DNA, fapta ar fi fost săvârşită de mai multe persoane care au acţionat concertat în scopul de a crea aparenţa că sunt îndeplinite condiţiile legale pentru ca persoanele condamnate să fie eliberate condiţionat.

Gheorghe Popescu a fost condamnat alături de alte şapte oameni din fotbal în dosarul Transferurilor.

În noiembrie 2015, Tribunalul Ilfov a decis ca fostul căpitan al naţionalei să fie eliberat condiţionat din Penitenciarul Jilava, unde executa o pedeapsă de trei ani, o lună şi zece zile.

El a primit 120 de zile reducere din pedeapsă pentru cărţile scrise, însă procurorul a susţinut atunci că acestea nu sunt lucrări ştiinţifice şi nu se înscriu în domeniul cercetării.

În caracterizarea de la dosar, Comisia de la Penitenciarul Jilava arăta că Gheorghe Popescu a elaborat şi publicat patru lucrări ştiinţifice în perioada septembrie 2014 - martie 2015, însă nu erau amintite şi titlurile acestor cărţi.

×
Subiecte în articol: Gica Popescu gheorghe popescu DNA
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close