Antena 3 CNN Actualitate Gică Popescu, colaborator al Securităţii: "Nu m-am mai simţit aşa de la meciul cu Suedia!" (VIDEO)

Gică Popescu, colaborator al Securităţii: "Nu m-am mai simţit aşa de la meciul cu Suedia!" (VIDEO)

Gică Popescu, colaborator al Securităţii: "Nu m-am mai simţit aşa de la meciul cu Suedia!" (VIDEO)
29 Iun 2009   •   12:41

Gazeta Sporturilor a publicat în ediţia de luni detalii despre modul în care fostul jucător al Universităţii Craiova, Gheorghe Popescu, a fost recrutat de securitate.

Se întâmpla în 1986, când Popescu scria note informative sub numele de cod Petrescu. ?E o tâmpenie, nici vorbă de aşa ceva!?, le-a declarat fostul mare internaţional jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor, susţinând că notele nu îi aparţin. El a recunoscut că a semnat un formular general prin care se angaja să respecte interesul ţării, dar nu a scris note informative.

"Am muncit enorm. Am făcut şi greşeli pe care mi le asum. Am muncit enorm la imaginea pe care o am. E dureros să vezi că cineva încearcă să o distrugă. S-au întâmplat lucruri mult mai grave în ţară, în fotbal. Nu am mai avut această stare de la meciul cu Suedia din 1994" a declarat Popescu în cadrul unei conferinţe de presă.



Conform arhivei CNSAS, timp trei ani, Gică Popescu ar fi scris nouă rapoarte informative, printre cei vizaţi fiind fostul fotbalist şi actualul antrenor Emil Săndoi, dar şi fostul antrenor al ?Craiovei Maxima?, Constantin Oţet.

"Cred că, nevând material de la mine, se scriau note, asta mă face să cred, văzând acele note. Eu nu îmi aduc aminte de niciuna. Am conştiinţa împăcată. Ştiu foarte bine ce am făcut în trecut. Nu voi putea fi şantajat. Răul s-a produs, când voi dovedi că nu este adevărat se va relata într-o jumătate de pagină, interesul nu va fi acelaşi" a spus fostul jucător al naţionalei.

Popescu a mai spus că va cere dosarul său pentru a-l studia, fiind convins că tot acest caz a fost livrat presei.

Mai multe detalii în Gazeta Sporturilor

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gica Popescu gazeta sporturilor CNSAS
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close