Antena 3 CNN Actualitate Gigi Becali, arestat, fostul şef de la ANIF, liber. FOTO - SECHESTRAREA ORDONATĂ DE COSTEL IANCU

Gigi Becali, arestat, fostul şef de la ANIF, liber. FOTO - SECHESTRAREA ORDONATĂ DE COSTEL IANCU

Gigi Becali, arestat, fostul şef de la ANIF, liber. FOTO - SECHESTRAREA ORDONATĂ DE COSTEL IANCU
Sursa foto: Constantin Iancu
03 Apr 2009   •   09:44

Privare de libertate şi agresiune. Sunt două dintre acuzaţiile care i se aduc lui Gigi Becali şi pentru care judecătorii au emis vineri dimineaţă un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele latifundiarului din Pipera. Cu toate că probele nu au fost date publicităţii şi poliţia s-a autosesizat în acest caz, în urma unui apel la 112, deşi hoţii maşinii lui Becali, depsre care se presupune că au fost sechestraţi nu au depus plângere.

Becali rămâne astfel în arest, alături de alte 4 persoane, printre care şi fosta sa gardă de corp, Cătălin Zmărăndescu. Asta în condiţiile în care un alt personaj, acuzat de aceleaşi infracţiuni, este judecat în libertate. Este vorba despre fostul şef de la Administraţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, Constantin Iancu, acuzat că a privat de libertate un om de afaceri şi pe soţia acestuia, în vederea obţinerii unor acţiuni ale unei companii.

La acea vreme, Costel Iancu era un influent membru PD-L, făcând parte din echipa lui Radu Berceanu, actualul ministru al Transporturilor.

În cazul lui Iancu, problele sunt mai numeroase şi mai concludente. La sfârşitul lunii octombrie 2006, au fost efectuate percheziţii domiciliare simultane la locuinţele lui Iancu şi a altor inculpaţi în dosar, fiind ridicate mai multe bunuri, printre care şi fotografii, scrisori şi arme.





Potrivit procurorilor, în cursul lunii octombrie 2006, trei persoane au fost acostate în trafic de către inculpaţi şi conduse, sub ameninţare, într-un imobil unde au fost agresate şi au fost forţate să semneze anumite acte comerciale.





Cu o lună înainte ar mai fi existat o persoană răpită şi agresată de către inculpaţi, pentru a accepta vânzarea unui autoturism proprietate personală, în contul acoperirii pierderii sumei de două miliarde de lei. Pierderea ar fi fost suferită de unul dintre cei din grupul lui Iancu, ca urmare a neîncheierii unor tranzacţii comerciale.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gigi Becali infractiuni arest
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close