Antena 3 CNN Actualitate Gigi Becali, arestat. Reacţiile cititorilor: "Un abuz uriaş ca să se uite de scandalul averii clanului prezidenţial"

Gigi Becali, arestat. Reacţiile cititorilor: "Un abuz uriaş ca să se uite de scandalul averii clanului prezidenţial"

Gigi Becali, arestat. Reacţiile cititorilor: "Un abuz uriaş ca să se uite de scandalul averii clanului prezidenţial"
Sursa foto: Comentarii
03 Apr 2009   •   10:58

După anunţul privind arestarea omului de afaceri Gigi Becali pentru 29 de zile, mai multe persoane şi-au exprimat, pe site-ul Antena3.ro, opinia în legătură cu decizia magistraţilor.

Părerile cititorilor sunt împărţite. Majoritatea, însă, îl apără pe finanţatorul Stelei şi acuză Justiţia că a comis, din nou, un abuz.

Unele comentarii fac referire la legătura dintre scandalul iscat în jurul dosarului Popoviciu - Doi şi un sfert şi ancheta demarată în cazul lui Gigi Becali. Ba mai mult, unii sunt de părere că întregul incident nu face altceva decât să distragă atenţia oamenilor pentru a nu îşi pune întrebări cu privire la acuzaţiile aduse fratelui preşedintelui, Mircea Băsescu.

În plus, aceştia consideră că în spatele scandalurilor din ultima perioadă s-ar afla un singur om: Traian Băsescu.

Iată câteva dintre comentariile trimise de către cititorii noştri:

- "Nu sunt o susţinătoare a lui Becali dar ce a făcut poliţia nu e de înţeles. Unde sunt hoţii??? Sunt liberi? De ce?"

- "Asta este justiţia românească. Pentru fapte identice, unii sunt arestaţi, alţii sunt liberi. Gigi Becali a făcut multe prostii, însă justiţia trebuie să trateze oamenii în acelaşi mod pentru aceleaşi fapte săvârşite. În orice caz, ROMÂNIA SE SCUFUNDĂ TOT MAI MULT. Asta DA ţară europeană! Cred că mai repede trăim într-o ţară bananieră. Nu mai avem mult, cred ca 7-8 luni, şi ne vom întoarce înainte de 1989, când vom închina, din nou, ode măreţului şi iubitului preşedinte"

- "Nu cred că România era gata să iasă din epoca comunistă... Sincer, la ce-mi trebuie "libertatea" atât dorită, dacă trăiesc mai rău ca înainte? Şi mai rău decât atât: cine ar trebui să facă interesele cetăţenilor, îşi bate joc de ei şi îi minte în continuu... Ştiţi ce ar trebui românul să facă la următoarele alegeri? Să se ducă la vot, dar să anuleze foaia de vot... Atunci ar ajunge un semnal clar la domnii de sus!!! Sincer, eu ţin cu Becali acum, nu mi-a plăcut aproape de loc de el, dar în această situaţie, ţin cu el... Şi eu aş fi bătut hoţii..."

- "A învins Popoviciu. Păcat că războiul se duce cu instituţiile pe care noi le plătim: poliţie, parchet, servicii şi justiţie. Totodată, nu pot să subscriu la sugestiile anarhice ale Nicoletei Savin, nu văd decât o singură ţintă în argumentaţia ei şi anume: o şpagă de la Gigi"

- "Pe Băsescu de ce nu l-au arestat când i-a furat telefonul reporterei? Sau avea imunitate? Atunci poliţia de ce nu s-a autosesizat?nu tot furt era?"

Unii dintre cititori vorbesc chiar despre organizarea unor proteste de stradă, prin care să fie tras un semnal de alarmă în privinţa activităţii desfăşurate în domeniul Justiţiei.

- "E indamisibil aşa ceva. Trebuie să facem ceva până nu ne întoarcem la regimul autoritar. Un om, care preferă să nu facă plângere la poliţie pentru a nu le face rău hoţilor, este arestat, iar un om care fură pământuri şi are relaţii internaţionale puternice este lăsat liber să continue ce a început. Haideţi să facem ceva. Haideţi în stradă să protestăm!"

- "Un abuz uriaş ca să se uite de scandalul averii clanului prezidenţial. E prea mult! Jos Băsescu! În stradă!"

- "Fraţilor suntem într-un mare pericol. Am reuşit să ne întoarcem de unde am plecat. Sunt revoltat şi este prima dată după Revoluţie când mi-e teamă. Trăim într-un stat stalinist. De ce justiţia se face noaptea? Doar Stalin ancheta oamenii noaptea. Aduceţi-vă aminte cum a ajuns Ceauşescu dictator. Cu ajutorul oamenilor care l-au slugărit. Singur nu avea cum. (...) Nu mai există dreptate, nu mai există ruşine, nu suntem trataţi ca oameni liberi. Constituţia este pângărită. Democraţia este un vis. România este o ruşine. Aţi văzut pe cineva să protesteze? Nu. Toată societatea civilă este paralizată. Ce ne mai aşteaptă?"

Antena3.ro aşteaptă în continuare opiniile dumneavoastră în legătură cu evenimentele petrecute în ultima perioadă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gigi Becali arestat Politie comentarii
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close