Antena 3 CNN Actualitate Justiția s-a pronunțat asupra cererii de reabilitare depuse de Gigi Becali

Justiția s-a pronunțat asupra cererii de reabilitare depuse de Gigi Becali

Omul de afaceri Gigi Becali a înregistrat, vineri, un succes în demersurile întreprinse până în prezent în această speță.

Justiția s-a pronunțat asupra cererii de reabilitare depuse de Gigi Becali
de Roxana Ciucă    |    12 Mar 2021   •   16:53

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis solicitarea de reabilitare depusî de Becali, care a fost eliberat condiționat din penitenciar și trebuie să se supună, în continuare, mai multor interdicţii.

"Dispune reabilitarea judecătorească a persoanei condamnate Becali George cu privire la:

  • - pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.1476 din 19.10.2011, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția penală, definitivă prin decizia penală nr.23 din 11 februarie 2013, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 Judecători 
  • - pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.588 din 17.04.2012, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția penală, definitivă prin decizia penală nr.156 din 04.06.2013, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 Judecători 
  • - pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.830 din 24.05.2012, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția penală, definitivă prin decizia penală nr.124 din 20.05.2013, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 Judecători, contopite în pedeapsa rezultantă de 3 ani și 6 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.539 din data de 27 iunie 2013, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia penală, rămasă definitivă prin decizia penală nr.2179 din data de 26 noiembrie 2013, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti.

După rămânerea definitivă a hotărârii de reabilitare se vor efectua mențiuni corespunzătoare pe ambele exemplare ale hotărârilor judecătorești prin care s-au pronunțat condamnările pentru care s-a dispus reabilitarea", se spune în decizia de vineri a instanței supreme.

Hotărârea ÎCCJ nu este definitivă.

Gigi Becali, în continuare sub interdicția de a alege și de a fi ales în funcții publice

Gigi Becali a făcut mai multe cereri de reabilitare care însă au fost respinse anterior de Înalta Curte.

Omul de afaceri a fost eliberat condiţionat în aprilie 2015 din Penitenciarul Poarta Albă, după ce a executat o treime din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni primită în trei dosare.

Este vorba de dosarul "Valiza", cel privind schimbul de terenuri cu MApN şi dosarul sechestrării hoţilor care i-au furat maşina.

După ce a fost eliberat condiţionat din închisoare, Becali are mai multe interdicţii, printre care dreptul de a alege şi de a fi ales în funcţii publice.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close