Antena 3 CNN Actualitate Gigi Becali scapă de dosarul în care este acuzat de fraudă la vot

Gigi Becali scapă de dosarul în care este acuzat de fraudă la vot

Gigi Becali scapă de dosarul în care este acuzat de fraudă la vot. Decizia instanţei poate fi însă atacată în termen de 10 zile.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Noi 2023   •   17:37

Gigi Becali a fost trimis în judecată după ce a votat la referendumul din 2018 pentru definirea căsătoriei ca uniunea dintre bărbat și femeie, deși nu avea acest drept.

Mai exact, după eliberarea condiționată din Penitenciarul Poarta Albă, unde a executat o treime din pedeapsa de 3,5 ani primită în trei dosare, lui Gigi Becali i-au fost impuse mai multe interdicții, printre acestea numărându-se inclusiv interdicția de a vota.

Doar că Becali a sfidat această pedeapsă și a declarat la secția de votare din Voluntari că "dreptul de a vota la referendum nu i-l poate lua nimeni, nici măcar un judecător". 

Acum, Gigi Becali a scăpat de dosarul în care este acuzat de fraudă la vot, după ce Judecătoria Buftea a decis că faptele s-au prescris. Decizia poate fi însă atacată în termen de 10 zile.

"Completul pentru dezlegarea unui chestiuni de drept în materie penală, încetează procesul penal cu privire la inculpatul Becali George, trimis în judecată pentru fraudă la vot, în stare de recidivă, prev. de art. 387 alin. 1 lit. a C.p., cu aplic. art. 41 alin. 1 C.p, ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale(faptă din 06.10.2018).

În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată la data de 15.11.2023 prin punerea prezentei hotărâri la dispoziția inculpatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței", se arată în hotărârea instanţei, citată de sport.ro.

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close