Antena 3 CNN Actualitate Gigi Becali, înapoi în arest, în aşteptarea sentinţei judecătorilor. Vezi ce a declarat la tribunal (VIDEO)

Gigi Becali, înapoi în arest, în aşteptarea sentinţei judecătorilor. Vezi ce a declarat la tribunal (VIDEO)

Gigi Becali, înapoi în arest, în aşteptarea sentinţei judecătorilor. Vezi ce a declarat la tribunal (VIDEO)
Sursa foto: Gigi Becali
06 Apr 2009   •   21:06

Gigi Becali s-a întors în arestul Poliţiei Capitalei, după ce judecătorii s-au retras pentru a lua o decizie în cazul său. Tribunalul Bucureşti a decis, luni, suspendarea temporară a judecării recursului intentat de avocaţii lui Gigi Becali, după ce avocaţii au cerut instanţei recuzarea completului de judecată.

"Dreptul la apărare au fost încălcate, astfel am cerut recuzarea completului de judecată", a declarat Cătălin Dancu, unul dintrte avocaţii lui Gigi Becali. Potrivit acestuia, procurorii au depus, luni, probe noi în dosar, pe care apărarea nu a avut când să le analizeze.

Totodată, avocatul omului de afaceri a cerut ca trupele speciale să nu fie prezente în sala de judecată.

"Jur în faţa lui Dumnezeu, cu mâna pe Biblie, că vă voi spune numai adevărul, adevărul pe care eu îl ştiu despre tot ce am făcut în acest caz. Eu mă aflu aici pentru că am fost un om bun şi un om milos. Infractorii în Româna sunt părţi vătămate. M-a durut cel mai mult asta, faptul că procurorul le-a luat apărarea. Eu nu ştiu ce s-a întâmplat după ce au plecat să-mi recupereze maşina. Că s-a tras...cu arme neletale, cu glonţ de cauciuc, eu nu ştiu. Ordinul meu a fost când am intrat în bar să nu le facă nimic. S-au rugat de mine să-i iert. Dumneavoastră sunteţi trei deştepţi, vedeţi piatra şi o scoateţi din apă. Aţi văzut lumina şi ştiţi deja despre ce e vorba în acest caz. Eu nu ştiu ce au făcut ei acolo" a declarat, cu mâna pe Biblie, Gigi Becali în faţa judecătorilor.

Citiţi declaraţia integrală

După aproape trei ore, Instanţa a respins cererea formulată de avocaţi privind recuzarea judecătorilor. Astfel, judecarea recursului a fost reluată în jurul orei 16:00.

Finanţatorul Stelei, care a petrecut deja patru zile în spatele gratiilor, va fi anchetat, împreună cu alte patru persoane, sub acuzaţia de lipsire de libertate, privind un incident petrecut în urmă cu circa două luni.





Motivarea instanţei privind reţinerea lui Gigi Becali conţine toată povestea nopţii de 26 spre 27 ianuarie, o poveste ce pare desprinsă dintr-un film de acţiune: urmăriri cu maşini, focuri de armă în plină stradă, judecată în stil mafiot şi şantaj între clanuri.

Totul a început în seara zilei de luni, 26 ianuarie, la un bar din apropierea bisericii din Pipera, unde Gigi a oprit să bea o cafea şi şi-a lăsat maşina descuiată, cu cheile în contact. Acesta este locul de unde a fost furat autoturismul.

Gigi Becali nu a sunat la poliţie şi a încercat să-şi recupereze maşina pe cont propriu. A apelat la Cătălin Zmărăndescu şi la Nicuşor Dumitraşcu.

Oamenii lui Becali au plecat în căutarea hoţilor, cu două autoturisme de teren, Toyota Land Cruiser şi BMW X5. Hoţii, Tinel Niculae, Ştefan Mărgean, Constantin David Stan şi Adrian Stănilă, erau într-un Mercedes argintiu. I-au prins puţin după miezul nopţii, la intersecţia dintre Bulevardul Iancu de Hunedoara şi Calea Dorobanţilor.

Toyota condusă de Cătălin Zmărăndescu a lovit în lateral Mercedes-ul condus de Stănilă. Doi dintre hoţi, Mărgean şi Stan, au coborât din maşină şi au încercat să fugă, dar au fost prinşi în scurt timp de cei patru bărbaţi din Toyota. Ceilalţi doi au încercat să scape la bordul Mercedesului, însă BMW-ul X5 a plecat în urmărirea limuzinei.

La ieşirea din Pasajul Victoria, în intersecţia dintre şoseaua Nicolae Titulescu şi strada Dr. Felix, Mercedesul se opreşte într-un stâlp, după ce loveşte o altă maşină. Un bărbat sună la 112 şi relatează incidentul.

IMAGINI DE LA INCIDENTUL DIN IANUARIE



Stănilă a reuşit să scape, însă Niculae a fost prins de cei trei bărbaţi din X5. Un alt martor a povestit că Niculae a fost împuşcat în picior, bătut şi aruncat în portbagaj. Niculae susţine că cel care l-a împuşcat este Ştefan Dediu.

Poliţia a ajuns după câteva minute, însă nu a mai găsit decât Mercedesul abadonat, patru cartuşe goale şi urme de sânge. Între timp, cei trei hoţi prinşi, Stan, Niculae şi Mărgean, au fost duşi la barul din Pipera.

O parte din convorbirea care a avut loc la bar între hoţi şi Gigi Becali a fost filmată cu un telefon mobil. Imaginile au fost făcute publice. În înregistrare, alături de Gigi Becali se află Ştefan Dediu, cel ce avea să fie arestat alături de Cătălin Zmărăndescu, Nicolae Dumitraşcu şi Dumitru Beciu. Potrivit anchetatorilor, Zmărăndescu i-a tăiat pantalonii lui Niculae şi a vrut să-i scoată glonţul din picior cu ajutorul unui cuţit. Niculae a refuzat şi şi-a scos singur glonţul la baie, asistat de Dumitru Beciu.

BECALI STĂ DE VORBĂ CU HOŢII


În faţa judecătorului, Becali a recunoscut că le-a cerut celor trei să dea câte o declaraţie, în care să recunoască furtul maşinii. Apoi, cei trei au fost duşi în zona Aviatorilor şi urcaţi într-un taxi.

Gigi Becali credea că povestea era încheiată. Însă cei trei, sfătuiţi de Sandu Geamănu, au fost la IML şi au scos certificate medicale. Potrivit anchetatorilor, există indicii că Sandu Geamănu l-a şantajat pe Becali, solicitându-i 10.000 de euro în schimbul tăcerii celor trei.

În paralel, cei trei au fost identificaţi de poliţie. La audieri au recunoscut că au fost sechestraţi la comanda lui Gigi Becali.

Pe 2 aprilie, Gigi Becali a ajuns după gratii.

Antena3.ro





×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close