Antena 3 CNN Actualitate Gigi Becali, la DNA pentru mărturie mincinoasă. „Mi-am adus aminte. Îmi mențin declarațiile”

Gigi Becali, la DNA pentru mărturie mincinoasă. „Mi-am adus aminte. Îmi mențin declarațiile”

Gigi Becali, la DNA pentru mărturie mincinoasă. „Mi-am adus aminte. Îmi mențin declarațiile”
de S.T.    |    11 Mar 2016   •   17:01

Omul de afaceri George Becali s-a prezentat, vineri, la Direcția Națională Anticorupție, pentru a fi audiat în dosarul în care este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

Am fost acuzat de mărturie mincinoasă. Nu mai țineam minte. Am luat dosarul, erau două declarații.  Le-am citit, le mențin că le-am scris de mâna mea. Mi-am adus aminte, sunt semnate de mine. Le mențin. Dar cum să mențin ceva ce nu mai țineam minte”, a afirmat George Becali, la ieșirea din sediul DNA.

„Omul de afaceri Becali George a fost audiat în calitate de martor, în zilele de 27 octombrie 2014 şi 15 februarie 2016, în dosarul 9577/2/2012 al Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală. În aceste împrejurări, Becali George a prezentat declaraţii care contravin probelor administrate în cauză, contravin propriilor declaraţii date în cursul urmăririi penale şi aspectelor pe care acesta le cunoştea. Becali George, suspect în prezenta cauză, a avut o atitudine omisivă de ascundere, de trecere sub tăcere a faptelor cu caracter esenţial, cu eficienţă probatorie, concludente şi pertinente în cercetarea şi soluţionarea cauzei, cu scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală, de a induce în eroare instanţa de judecată, împrejurări de natură a uşura situaţia juridică a inculpaţilor cercetaţi în dosarul aflat pe rolul instanţei anterior amintite”, explică procurorii DNA.

Concret, este vorba despre dosarul în care este judecat omul de afaceri Gabriel Popoviciu pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în legătură cu retrocedarea unui teren din zona Băneasa.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close